Младите състезатели по джудо от Спортното училище в Пазарджик постигнаха

...
Младите състезатели по джудо от Спортното училище в Пазарджик постигнаха
Коментари Харесай

Джудистите от Спортното се представиха отлично на...

Младите състезатели по джудо от Спортното учебно заведение в Пазарджик реализираха забележителни триумфи на Държавното състезание по джудо, което се организира през почивните дни в Перник.

При юношите и девойките младша възраст нашите джудисти се завърнаха с 4 медала и доста положителни достижения.

В категория до 40 кг шестокласничката Надя Джимова безапелационно надви над своите съпернички и завоюва първото място. С това си достижение състезателката на Спортното учебно заведение потвърди положителната школа и направи поръчка за нови още по-добри достижения.

Не по-малко мотив за горделивост даде и различен наш играч – Звезделин Илиев се изкачи на най-високото ходило на стълбичката и се окичи със златен орден, побеждавайки противниците си в категория до 73кг.

Състезателите ни се завърнаха още с сребърен орден – на Мария Малинова в категорията до 44кг и бронз и трето място за Емил Вълчев в категория 55кг.

На това съревнование Димитър Куртаков /кат. 66кг/ и Любомир Грозданов /кат. 42кг/ останаха пети в класирането при извънредно мощна и оспорвана конкуренция.

Осмокласникът Мариян Палев, който се състезава за първи път в групата на младежите до 21 години, съумя да се класира седми. За него това е доста положително достижение, защото противниците му бяха много по-големи на възраст, разясниха треньорите на пазарджишките джудисти Величко Серев и Виден Василев. Според тях Мариян е извънредно твърдоглав в подготовката си и неговите положителни достижения при младежите занапред предстоят.

От през днешния ден джудистите на Спортното учебно заведение започнаха упорита подготовка за идващите надпревари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР