Младите са най-ценният ресурс на всяка страна. За нас е

...
Младите са най-ценният ресурс на всяка страна. За нас е
Коментари Харесай

Младите са най-ценният ресурс на България, сподели заместник-министър Павлов

Младите са най-ценният запас на всяка страна. За нас е значимо да изработим новата Национална тактика за младежта посредством разговор с младежите. Стратегията е един от главните цели на Министерство на младежта и спорта (ММС) за тази година. Това съобщи заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младежите във Велико Търново във връзка бъдещата Национална тактика за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.

На срещата участваха още кметът на община Велико Търново Даниел Панов, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев, регионалният шеф на община Велико Търново проф. доктор Любомира Попова, младежи и възпитаници. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов благодари на ММС за организирането на тази среща. Той приветства това, че ръководещите на обитаемоте места имат опция да вземат участие дружно с младежите в полемиките, свързани с тяхната нова тактика. Панов акцентира, че за община Велико Търново целогодишно се дават над 500 000 лева за юношески действия и за спорт.

"За мен е наслаждение да сложим на дневен ред тематиката за младежта, тъй като всички знаем, че младежите са ресурсът на всяка нация. Вие сте човешкият капитал, в който влагаме и от който чакаме в бъдеще тази инвестиция да се върне в интерес на обществото и на хората в България ", съобщи проф. доктор Любомира Попова. В практическата част на срещата младежите имаха опция да дискутират по групи трудностите, с които най-често се срещат в съответната област и да предложат оптимални решения за справяне с тях.

Те използваха метода "Дърво на проблемите ", с цел да показват своите хрумвания. Темите, на които акцентираха младежите, бяха здравословен метод на живот, спорт, осведоменост, гражданска интензивност и доброволчество. Те подчертаха значимостта от разпространение на разнообразни дарителски начинания, което ще спомогне младите да бъдат още по-солидарни. Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието още веднъж ще бъде ориентирано към гласа на младите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР