Младите родители не трябва да се страхуват от студеното време,

...
Младите родители не трябва да се страхуват от студеното време,
Коментари Харесай

Доктор съветва: Студеното време е здравото време, водете децата навън, калявайте ги

Младите родители не би трябвало да се опасяват от студеното време, а би трябвало да каляват своите деца, да употребяват чистия въздух и да ги извеждат по-често на открито. Студеното време е здравото време, когато вирусите и бактериите не могат да живеят, акцентира в изявление за Дарик един от най-хубавите неонатолози в България доктор Радка Масларска, която завежда Отделението по неонатология в столичната болница „ Токуда ".

„ Родителите би трябвало да каляват своите деца, да употребяват чистия и прекрасен въздух и да извеждат своите деца, по-често да бъдат на открито. Когато времето разрешава и на една майка ѝ е прелестно да излезе на открито и да се разхожда, тогава това ще бъде добре и за самото дете. Така че моето благопожелание към младите родители е да не се опасяват от студеното време. Затварянето у дома не е решение. Когато времето е студено, това е здравото време. Тогава вирусите и бактериите не могат да живеят, тъй че родителите да извеждат своите деца в парка, в планината, на терасата даже, в случай че времето е неприятно. Детето да бъде облечено, само че да диша чист въздух ", уточни доктор Масларска.

Тя добави, че недоносеността на новородените постоянно продължава да тревожи и даже шокира българските родители, поради което те даже избягвали да споделят с околните си, че детето им е недоносено.

„ Родителите към момента не могат да възприемат и са шокирани, когато се случи прибързано раждане. Все още битува това да се срамят, че са родили недоносено дете, от време на време даже да не споделят на околните си за да не ги тревожат. А това е в допълнение прочувствено напрежение ", сподели доктор Масларска.

„ Все повече вършим опити всички неонатолози в цялата страна да работим с родителите. Това, че са родили детето прибързано, не би трябвало да вменява някаква виновност на тях самите. Има от време на време аргументи, които не зависят от тях. Много от инфекциите, които могат да доведат до прибързано раждане при бременната жена могат да протичат даже без признаци или като леко неразположение, само че това да докара до пукване на околоплодния мехур и до започване на раждането. Понякога има и акушерски аргументи. Така че родителите не би трябвало да имат терзания и да усещат виновност ", сподели още доктор Радка Масларска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР