Младите, но и възрастните ще подкрепят Волт на изборите, защото

...
Младите, но и възрастните ще подкрепят Волт на изборите, защото
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: И млади, и възрастни ще подкрепят Волт, защото се чувстват европейци

Младите, само че и възрастните ще поддържат Волт на изборите, тъй като се усещат европейци. Последните изследвания демонстрират, че майките, бащите, бабите и дядовците се доверяват от ден на ден на младежите, които ще ни поддържат, защото осъзнават какво се случва по света и у нас. От една страна възрастните са афектирани и гневни на досегашната политическа класа, а от друга се доверяват на децата си, които припознават Волт като собствен избор и опция на досегашното ръководство. Това съобщи пред Българска национална телевизия лидерът на листата на Волт – Настимир Ананиев.
Той уточни, че това е първата общоевропейска партия в България, която има посланичество и в останалите страни от континента и ще се яви в 8 европейски страни на идните избори - България, Германия, Холандия, Испания, Швеция, Белгия, Люксембург и Англия (в Лондон). Целта им е да бъдат нов подтик в правенето на политика.
" Това може да се случи най-много посредством две направление – да се даде път на можещите млади, които желаят да трансформират обстановката. Второ, да се даде опция на жителите да вземат участие по-активно при вземането на решения за бъдещето на Европейски Съюз. Важно е да се даде законодателна самодейност на евродепутатите и президентът на съюза да се избира непосредствено ", съобщи Ананиев.
По думите му Brexit е раздрусал Европа и е посочил, че има потребност от промени. Федерална Европа обаче е методът да се превърнем в световен състезател, който се опълчва на Съединени американски щати, Русия и Китай. Това включва обща външна политика и войска, която да пази границите на съюза.
" Последният европейски парламент бе определен от 43% от популацията, което значи, че 57% са непредставени. Проучвания в България демонстрират, че огромните две малките екрани образуват мнението на 70% от гласоподавателите. Ефирът обаче е " запазен " единствено за статуквото и най-много " близнаците " ГЕРБ и Българска социалистическа партия. После се чудим за какво се въртим в обаян кръг като се гласоподава за едни и същи и на всичко от горната страна сме на 111-о място по независимост на словото ", безапелационен е водачът на Волт – Настимир Ананиев.
Той изясни, че задачата на първата общоевропейска партия Волт е да образува своя лична група в Народното събрание, за което са нужни 25 депутати от 7 страни.
" Ние сме с номер 6 в бюлетината– надяваме се на 26ти май и гласоподавателите да ни пишат отличен. Преди една година се учредихме. Волт не се нарежда в ляво или дясно. Залагаме на прагматични, съответни и работещи решения, тъй като множеството хора не ги интересува кой ръководи, а да се реши съответен проблем. Пари има, само че се краде. Не може единствено да се подават оставки. Гражданите желаят да видят, че който краде, влиза в пандиза ", уточни лидерът на листата на Волт.
Според него пакетът " Мобилност " на френския президент Еманюел Макрон има доста положителни хрумвания, само че в него са скрити лобистки текстове. Планът обаче сподели на българите, че нямаме лоби в Европарламента и резонният въпрос е какво вършат нашите депутати там последните 12 години!
Настимир Ананиев недоумява по какъв начин националистите от Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Атака обикалят малките екрани и се показват за съпротива, откакто са повече от 2 години на власт и не помниха обещанията за 300 лева минимална пенсия. Смята за недопустимо и партньорството на Веселин Марешки с крайнодясната френска лидерка Марин Льо Пен, която в предишното се е изказвала негативно за България и българите.
" Гласувайте с номер 6, прецакайте статуквото! ", е посланието на Ананиев към гласоподавателите за вота на 26 май.
По думите му листата на Европейска партия Волт е неповторима по няколко аргументи. В нея се редуват мъж – жена от първото до последното място. По този метод се дава късмет на повече дами да вземат участие в политиката. Освен това исторически и за първи път измежду претендентите е включен чужденец – холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София, а напълно скоро ще се ожени за българската си другарка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР