Младите надежди на волейболен клуб Сливнишки герой (Сливница) спечелиха първото

...
Младите надежди на волейболен клуб Сливнишки герой (Сливница) спечелиха първото
Коментари Харесай

Момчетата на Сливнишки герой спечелиха Купа Сливница 2017

Младите очаквания на волейболен клуб Сливнишки воин (Сливница) завоюваха първото издание на коледният шампионат за прекадети Купа Сливница 2017, който се организира в зала Арена " Сливница " през вчерашния ден. Турнирът бе проведен от президента на ВК Сливнишки воин Мартин Стоев и под егидата на Община Сливница и с поддръжката на верига магазини S.L.S., строителна компания IVBUILD, DJANNI Pizza, Фондация " Играй с Развитие ", ASICS България, НЕСТЛЕ, Best Foods и Delta Stock.

В шампионата взеха присъединяване четири тима: домакините от Сливнишки воин, Миньор (Перник), ВА Стойчев-Казийски (София) и Марек Юнион Ивкони (Дупница). По прелиминарен правилник срещите се играха в скица 2 от 3 гейма, като за всеки извоюван гейм се присъждаше точка, с цел да се образува крайното класиране. Турнира бе открит от ръководителят на Общинският съвет в Сливница Марин Павлов, който пожела шампионата да премине на високо равнище, както и изрече вяра шампионата да стане годишен. Той сервира и пожелания от кмета на Община Сливница Васко Стоилков, който бе възпрепятстван от служебни каузи да участва в този празничен за спорта ден.

Първият дуел бе предназначен за Сливнишки воин и Миньор. Без усложнение водените от Мартин Стоев прекадети на Героя победиха в два гейма с резултата 25:12, давайки мощна поръчка за първото място в шампионата. Последва още една чиста победа, този път за отбора на Марек, който победи ВА Стойчев-Казийски с 2:0 (25:23, 25:18), обрисувайки другия водач в шампионата. Във втория си мач домакините съкрушиха ВА Стойчев-Казийски още веднъж с 2:0 (25:12, 25:17) а Марек прегази със същия резултат Миньор (25:13, 25:19).

Така се обрисуваха двата финални мача. За третото място се изправиха ВА Стойчев-Казийски и Миньор, приключил за Академията с 2:0 (25:23, 25:18), които и заеха третото място. В директен дуел за първото място се изправиха Сливнишки воин и Марек. Двата тима изнесоха един страховит мач в който демонстрираха, че са двата най-хубави тима в югозападна България и не инцидентно преди две седмици завоюваха районният шампионат в Перник и се класираха за зоните. В първия гейм сливничани бяха по-добрият отбор, и макар че до 14-та точка мача вървеше точка за точка, в края му те завоюваха с 25:18. Втората част обаче бе за Марек, които надвиха с 25:19. Така се стигна до тайбрек в който момчетата на Мартин Стоев не сбъркаха и след 15:10 завоюваха първото място.

Така в шампионата се получи следното класиране:
1. Сливнишки воин (Сливница)
2. Марек Юнион Ивкони
3. ВА Стойчев-Казийски
4. Миньор (Перник)

С самостоятелни награди бяха отличени:
Най-добър нападател: Иван Пенев (Сливнишки герой)
Най-добър разпределител: Валери Тодоров (Сливнишки герой)
Най-добър блокировач: Костантин Нешев (Марек)
Най-добро либеро: Иван Васев (Марек)
Най-добър реализатор на сервис: Иван Тасев (Марек)
Най-добър посрещач: Ерик Стоев (Сливнишки герой)
Най-добър потребен за тима си: Спас Стефанов (Сливнишки герой)
Най-полезен състезател (MVP) на шампионата: Александър Христов (Сливнишки герой)

Наградите бяха връчени от Людмил Найденов - управител на Марек Юнион Ивкони, и Илиян Тодоров - притежател на строителна компания IVBUILD. Специална премия, обезпечена от легендата Любомир Ганев, за най-голям играч в шампионата, бе отличен състезателят на Миньор Любомир Петров, който на 14 години има впечатляващият растеж от 204 см. В заключителното си изявление при закриването на шампионата Мартин Стоев изрече своето удовлетворение от извършеното събитие, благодари на гостуващите отбори, които дефинира единствено с една дума – ПРИЯТЕЛИ, уважи и спонсорите на шампионата, които помогнаха този състезателен празник да се случи. На състезатели,треньори и аудитория пък пожела Весели празници и доста други такива събития.

Информация и фотоси: Бисер Тодоров
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР