Младите картофи помагат за поддържане на красотата и здравето разказва

...
Младите картофи помагат за поддържане на красотата и здравето разказва
Коментари Харесай

Правите голяма ГРЕШКА, ако изхвърляте водата, в която варите картофи

Младите картофи оказват помощ за поддържане на хубостта и здравето споделя диетологът Маргарита Каральова в изявление за Радио „ Спутник “.
Картофите са една от главните храни за доста хора. Тази кореноплодна просвета е първенец по наличие на фосфор, калий, магнезий, витамини и потребни растителни фибри. Степента на изгода от един картоф се дефинира от това какъв брой е млад, сподели в изявление за радио „ Спутник “, професор Маргарита Каральова.
" Суровите картофи се употребяват в националната медицина за регенериране на рани, да вземем за пример след изгаряния, за подмладяване на организма, тъй като съдържа антиоксиданти, които оказват помощ за поддържане на хубостта и хидратацията на кожата. Сокът от варен картоф се употребява за стимулиране на червата и за понижаване на киселинността на стомашния сок при хората които имат висока киселинност, пептични язвени болести. Също по този начин за лекуване на УНГ органи, за лекуване на горния храносмилателен тракт ", споделя Каральова.

При подобаващи условия за предпазване сокът от младите картофи може да се употребява в храненето.
" Важно е къде е расъл картофът - в каква почва, по какъв начин е торен, поливан, какво е употребявано за развъждането му. Може да съдържа нитрати. Самите те не са нездравословни, само че когато се съхраняват в картофа и в човешкото тяло, те могат да се трансфорат в нитрити и нитрозамини които имат канцерогенен резултат. Количеството нитрити се усилва при дълготрайно предпазване, изключително при високи температури - от пет градуса и нагоре. За да се предотврати натрупването на нитрити, картофите би трябвало да се съхраняват в хладилника, а кожата би трябвало деликатно да се бели ", споделя диетологът.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР