Младите хора са много объркани. Много са нещата в съвременния

...
Младите хора са много объркани. Много са нещата в съвременния
Коментари Харесай

Архимандрит Пахомий: Съвременният свят и технологиите отдалечават хората от бога

Младите хора са доста комплицирани. Много са нещата в актуалния свят и заблудите, които той дава.

Това сподели за БГНЕС ректорът на Софийската духовна семинария „ Св. Йоан Рилски ” Архимандрит Пахомий, който взе присъединяване в отбелязването на 115-годишнината от основаването на семинарията и храмовия празник на църквата „ Св. Иван Рилски ”, в която лежат частици от мощите на светеца. По този мотив беше отслужена Света Литургия, възглавена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и на която участва и Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит.

Ректорът на духовното учебно заведение уточни, че огромните провокации пред вярата са актуалните технологии, компютърните игри и всичко, обвързвано с модерния свят.

„ В днешния свят се сблъскваме със актуалните провокации като интернет и игри, и всевъзможни други неща. Ние считаме, че доста пъти те дават положителни образци, само че в тях могат да се намерят и доста неверни изказвания и заблуди, които да погубят човешката душа. Все повече и повече виждаме неприятните образци като да вземем за пример играта „ Син кит ”. Това са заблуди, в които може да попадне всяко едно дете или всеки един младеж и ние сме извънредно обезпокоени от това ”, съобщи архимандрит Пахомий.

Той е безапелационен, че с цел да бъдем сигурни за своите деца ние би трябвало да ги учим в християнската истина, с която живеем към този момент 2000 години, и с която генерации хора са израствали и са живеели като почтени жители и същински индивиди.

Ректорът на духовното учебно заведение добави, че от ден на ден хора намират пътя към храма, което съгласно него е позитивна наклонност в този забързан и изпълнен с нещастия свят.

„ Катастрофите и всички бедствия са вследствие на огромната експанзия. Затова би трябвало да проявим по-голямо схващане, по-голяма обич, само че за всичко това ни е нужен аршин. За нас православните хора този аршин е Христос, който постоянно седи непроменяемо да демонстрира верния път на индивидите. Той е посочил търпението, той е посочил смирението и любовта към човешкия жанр и ние имаме обвързване да го следваме ”, уточни още той.

Според него, в случай че всички следваме този път неща ще се трансформират и ще тръгнат в вярна посока. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР