Младите хора могат да научат повече за историята чрез изкуството.

...
Младите хора могат да научат повече за историята чрез изкуството.
Коментари Харесай

Показваме Българската слава на международен филмов фестивал в Бургас

Младите хора могат да научат повече за историята посредством изкуството. Това е една от аргументите Международният фестивал на документалния исторически филм да продължава своя живот. Той ще се организира за повторно в Бургас в края на месец септември .
Създателите и уредниците на проявата оповестиха своите планове пред медиите. „ В три поредни дни - 18, 19 и 20 септември, ще бъдат излъчени три български кино лентата . Прожекциите ще бъдат предхождани от университетски лекции на известни академични преподаватели " показа проф. Петър Стоянович.
Темата на фестивала тази година е " Българска популярност ".
Община Бургас също взе участие в организацията на събитието.
" Бях извънредно удовлетворена след края на първото издание на фестивала през предходната година, тъй като той провокира интереса на нашата аудитория. Сигурна съм, че второто издание ще бъде още по-хубаво, с нови заглавия в програмата " съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева.
Фестивалът има и спортна стратегия , като всеки ден ще се прожектирани по два кино лентата. Българските ленти са отдадени на войните за национално обединяване на нацията. Има и филми, които напомнят победи в спорта и върхове в региона на културата.
" В момента тече селекцията в конкурсната стратегия. Тази година тя ще бъде на още по-високо равнище. Водят се договаряния с Вим Вендерс, Вернер Херцог, Емир Кустурица. Филмите в конкурсната стратегия ще бъдат 10 на брой. Стотици са заглавията, които селектираме и гледаме сега " прибавя Димитър Стоянович.
Филмът " Дворците на народа “ на продуцента Мартичка Божилова е първият, който ще се излъчи при откриването на фестивала. Домакини на форума ще бъдат Експоцентър " Флора " и КЦ " Морско казино ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР