Младите европейци в повечето страни членки на ЕС посочват миграцията,

...
Младите европейци в повечето страни членки на ЕС посочват миграцията,
Коментари Харесай

Миграцията и околната среда – основни проблеми за младите в ЕС

Младите европейци в множеството страни членки на Европейски Съюз показват миграцията, околната среда и стопанската система като " основните политически проблеми " пред Общността. Младите хора възприемат изборите за Европейски парламент като по-маловажни избори от националните.

Това демонстрира ново социологическо изследване на YouGov за немската TUI Foundation, представено от " Политико ".

Онлайн анкетата също е открила, че " леговище и миграция " са най-важните проблеми за европейците на възраст 16-26 година Но създателите на проучването акцентират, че това н е значи безусловно, че респондентите отхвърлят отворени граници, защото 43%, които показват тези проблеми, са на мнение, че отворените граници в Европейски Съюз е " опция ", а 27% имат вяра, че е " опасност ".

Мнозинството от младежите в Европейски Съюз (55%) преглеждат отбраната на околната среда като опция, а не като опасност за персоналния им живот . 43% от интервюираните разкриват, че са взели участие в политически дейности за отбрана на околната среда през предходната година.

" Ние виждаме потомство, което повече не възприема климата и отбраната на околната среда като належащо зло , а като естествена част от политическия дневен ред ", означават създателите.

50 на 100 от интервюираните преглеждат евроизборите като " значими ", 73% споделят, че възприемат националните избори като " значими " . Но 38 на 100 желаят " повече " Европа и се надяват страните членки още повече да се сближат. 23% мислят, това ще се случи през идващите пет години.

58% от младите имат вяра, че демокрацията е " най-хубавата форма на ръководство ", като най-силна поддръжка за това идва от Гърция (73%), Германия и Швеция (по 66%) и Дания (65%). Най-ниска поддръжка за демокрацията е във Франция (38%), Италия и Полша (по 46%).

В третото годишно проучване " Млада Европа " са взели участие повече от 8000 души от 11 страни - Германия, Дания, Финландия, Франция, Гърция, Англия, Италия, Норвегия, Полша, Швеция и Испания - в интервала сред 21 януари и 12 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР