Младите български тенисисти Симеон Терзиев и Пьотр Несторов направиха нова

...
Младите български тенисисти Симеон Терзиев и Пьотр Несторов направиха нова
Коментари Харесай

Симеон Терзиев с поредна ITF титла


Младите български тенисисти Симеон Терзиев и Пьотр Несторов направиха нова значима крачка в своето развиване, откакто завоюваха купата на двойки от шампионата в Хайфа (Израел). Надпреварата е от ранга ITF J2, а гениите ни бяха сложени под №6 в схемата на двойки.

На финала през днешния ден българите победиха с 6:3, 6:3 Адриен Бурде (Швейцария) и Ростислав Галфингер (Казахстан). Те взеха ранен задатък от един пробив за 2:0 гейма и по-късно със солидна игра при своето подаване завоюваха откриващия сет. Във втората част двамата бяха даже по-убедителни, откакто затвърдиха пробив за задатък от 3:1. По-късно Терзиев и Несторов още веднъж се възползваха от съмненията на противниците и затвориха мача с нов пробив.

Успехът е още по-значим поради обстоятелството, че Терзиев изигра последните три дуела от конкуренцията с травма в коляното. Именно тя го отхвърли от присъединяване в шампионата на сингъл, където също бе измежду поставените.

За българите това е втори край като тандем през тази година. Преди малко повече от месец те стигнаха до последния дуел на шампионат в Бургас, където отстъпиха преди Лука Гелхард и Каи Венхелт от Германия.

През тази година Терзиев има и две трофеи на сингъл. През юли той завоюва шампионата в Тимишоара (Румъния), а месец по-късно победи и на J4 конкуренцията в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР