Младите български изпълнителки ще бъдат подготвени от световноизвестната арфистка проф.

...
Младите български изпълнителки ще бъдат подготвени от световноизвестната арфистка проф.
Коментари Харесай

Шест българки с концерт в църквата Сент Мери в Париж

Младите български изпълнителки ще бъдат готови от световноизвестната арфистка проф. Сузана Клинчарова, която ще организира майсторски клас в Нов български университет в границите на седмица, сред 24 и 30 юни. Проф. Клинчарова ще ги приготви за присъединяване в Лятна академия на Опус Артис, Париж, в Международната музикална академия " Париж - Коломб ", която ще се състои от 1 до 6 юли.
Имената на определените в влиятелната академия са Александрина Кушинчанова, Анна-Мария Ризова, Виктория Маркова, Ивайла Тодорова, Инела Чергова и Мейв Мак Гонегал. Те са ученички в НМУ " Любомир Пипков " в класа по арфа на доктор Кохар Андонян и в Пловдивското музикално учебно заведение.
В края на майсторския клас във френската столица ще се състои концерт на младите изпълнителки в църквата " Сент Мери ", седалище на Парижкия център за модерна музика. В програмата ще бъде включена и нова пиеса на доцент доктор Георги Арнаудов.
Проф. Сузана Клинчарова е учител в консерваторията Ньои в Париж. Разностранната интернационална концертна и звукозаписна активност на проф. Клинчарова я води на най-известните международни подиуми, измежду които " Карнеги Хол ", " Симфони Спейс ", научи ДУМА от Елена Гюрова, шеф " Външни връзки " в Нов български университет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР