Младите български иноватори Антония Пашова и Анри Антоан ще представят

...
Младите български иноватори Антония Пашова и Анри Антоан ще представят
Коментари Харесай

LiveMatter - нов вид кожа създават иноваторите Антония и Анри

Младите български иноватори Антония Пашова и Анри Антоан ще показват страната ни на интернационалния край на най-мащабния конкурс за зелени бизнес хрумвания - Climate Launch Pad. Техният план се назовава LiveMatter и създава новаторска материя от биологичен артикул, която цели да размени използването на естествената кожа в текстилната промишленост.

Това е нов тип кожа, основана от бактерия. Технологията е учредена на целулоза. Материята пораства непрекъснато, може да стане безкрайна. Големи лейбъли се оповестиха против потреблението на естествена животинска кожа в стилния дизайн. Има доста разработки от растения, плодове, гъби, кокос. В момента сме на равнище патентоване и организация на продукцията в България.

Антония и Анри споделят, че с новия материал се работи доста елементарно и към този момент имат няколко подготвени разработки. Сигурни са, че ще съумеят да вдъхновят доста дизайнери от целия свят. Но можем ли да сме сигурни, че новата „ кожа “ ще бъде задоволително издръжлива и комфортна за нас?

Материалът не се проваля, шие се. Обработва се биологично с такива лепила, бои и фиксатори. Издръжливостта зависи от метода, по който се употребява в дизайн.

Иноваторите ни припомнят, че с цел да се получи артикул от естествена кожа, тя минава през към 12 химични процеса. Технологията, която те употребяват за направа, не употребява нито един сходен развой. Времето, належащо да се получи подготвен артикул от бактерията, е към 5 седмици.

Антония и Анри са въодушевени от присъединяване си в състезанието Climate Launch Pad и споделят, че той може да бъде идеалната опция и за други иноватори да дадат старт на своите хрумвания:

Конкурсът е страхотна посока за развиване на налудничави нови хрумвания. Подкрепят те да проходиш като едно бебе и по-късно самичък продължаваш пътя си нататък. Апелираме хората да мечтаят, и когато измислят нещо новаторско да потърсят подобаващите контакти, тъй като сходни стартъпи към този момент са съвременни, в тях се влага.

Climate Launch Pad тази година ще се организира през ноември в Единбург, Шотландия. Освен LiveMatter, за премия ще се борят още два български тима - Botanic Room и Spoontaneous.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР