Млади таланти ще могат да се изявят редом до признати

...
Млади таланти ще могат да се изявят редом до признати
Коментари Харесай

Фестивал в Плевен събира млади таланти и световни китаристи на една сцена

Млади гении ще могат да се изявят паралелно до приети интернационалните китаристи на Фестивала на китарата в Плевен. Третото му издание ще се организира от 29 ноември до 3 декември в града, а записването на състезанието ще бъде отворено в края на юни.
В миналогодишното издание на фестивала са се присъединили 202 участници в състезанието от 24 страни и са участвали 1 500 фенове, оповестяват уредниците от съдружие " Изкуството до мен ". Тазгодишната стратегия включва 5 концртни вечери с изявени интернационалните китаристи, лауреати от влиятелни състезания.

Фестивалът ще бъде открит на 29 ноември с осъществявания на китаристите Ерик Франсери, Никола Монтела, Георги Димитров и Анастасия Шаратенко. В сферата на джаза ще вземат участие Дарио Пинели и " Италия джипси-фънк трио ", във вечерта на класическата китара ще се включат французина Габриен Бианко и родният реализатор Боян Дойчев. За камерната музика ще се погрижат китаристът Атанас Уркузунов и флейтиста Мие Огура от Япония, както и триото на контрабасиста Ирина-Калина Гудева, Стефан Шапюи на бандонеон и китаристът Георги Василев. В церемонията по закриване ще се включи българската група The Teachers.
Международният конкурс за китаристи ще обхване 4 жанрови категории - класическа китара, акустична китара, електрическа китара и китара и глас. Наградният фонд включва парични и предметни награди, равняващи се на общо над 24 хиляди лв..

Освен това фестивалът ще предложи ревю на музикални артикули и лютиери и майсторски класове с 12 китаристи от Европа, всред които са Георги Василев, Атанас Уркузунов, Нено Мунитич, Клаудио Пивиеро и Ливиу Геургуску.

Подробна информация е качена на уеб страницата на уредниците.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Музика (896)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР