Млади социалисти от БСП – Красно село подкрепиха инициатива на

...
Млади социалисти от БСП – Красно село подкрепиха инициатива на
Коментари Харесай

Николай Николов: С право хората от „Лагера“ не искат да живеят в гето

Млади социалисти от Българска социалистическа партия – Красно село поддържаха самодейност на жители за подобряването на положението на инфраструктурата в ж.к. „ Лагера “. Те се срещнаха с поданици на региона, които провеждат подписка, с която упорстват за решания на проблеми, които се бавят повече от 30 години.
Организаторите на подписката се събраха на знаково място в квартала – пространството сред блокове 40, 42 и 43. На метри от тях, вместо ограда, строителите на първокласен комплекс са издигнали 3-метрова бетонна стена. Такъв вид уреди би трябвало да дават отговор на избрани параметри за височина, само че в съответния случай това условие не е спазено.

Стената е построена в прорез с опрелените регламенти. Тя в допълнение утежнява така и така трагичното положение на пространството сред тези три блока - няма осветяване, паркоместа, тротоари, отводнителни шахти. Улиците не са асфалтирани, а зелени площи на процедура не съществуват. „ Квартал в една съвременна европейска столица не може да наподобява по този метод. Тези проблеми са директно свързани и със сигурността ни “, показа Николай Лозенски от Инициативния комитет „ Бъдеще за ж.к. Лагера “.

Няма построена инфраструктура, само че е издигната 3-метрова бетонна стена, която служи като разграничителна линия сред новия градеж и съществуващите блокове. За 30 години общината не откри време и средства да облагороди междублоковото пространство. С право жителите са недоволни и не желаят да живеят в гето. Това съобщи общинският консултант Николай Николов, който е и ръководител на Българска социалистическа партия – Красно село. „ Подкрепяме справедливите претенции на хората от квартала. Сложихме каските и жълтите жилетки, с цел да свалим алегорично тази „ Берлинска стена “ – нещо, което беше дадено още през месец март от районната администрация. Но досега няма резултат, макар признанието, че са позволени нарушавания “, уточни Николов.

Според него е явно, че общината е абдикирала от своите отговорности за възстановяване на средата в квартала, а жителите са оставени на произвола на ориста.

Акцията на младите социалисти е част от акцията на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София „ 24х24 “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР