Млади руски гиганти ще попълнят селекцията на мъжкия отбор на

...
Млади руски гиганти ще попълнят селекцията на мъжкия отбор на
Коментари Харесай

Шампиони на Русия подсилват Монтана

Млади съветски колоси ще попълнят селекцията на мъжкия тим на Монтана за новия сезон в Суперлигата на България 2020/21.

Към клуба от Северозападна България ще се причислят 219-сантиметровият диагонал Максим Сапожков , който е роден 2000 година и 200-сантиметровият разпределител Максим Крескин , който е роден 2001 година.



219-саттиметровият Максим Сапожков ще играе на поста диагонал в Монтана

И двамата волейболисти са израсли в школата на съветския ВК Локомотив (Новосибирск), където са били под управлението на родния треньор Георги Петров. Особено впечатляваща е биографията на 219-сантиметровият Сапожков, който е два пъти първенец на Русия в младежката лига и два пъти притежател на Купата на страната. Също по този начин той първенец на Европа със „ сборная “ за младежи под 20 години.

200-сантиметровият Максим Крескин ще играе на поста разпределител

Мъжкият тим на Локомотив (Новосибирск), който е воден от някогашният селекционер на България Пламен Константинов, пък стана първенец на Русия, като завоюва първа историческа купа в клубната си история, а самият Константинов бе определен за треньор №1 на шампионата. Между съветския клуб и Монтана към този момент има построена връзка за преотстъпване на играчи, която продължава и за новия сезон.

„ Продължаваме с откритата към този момент традицията да пращаме играчи към ВК Монтана. Практиката сподели, че това е работещо. Особено добре се видя при разпределителя Константин Абаев , който след един добър сезон в Монтана, а по-късно и във френското състезание, към този момент е подготвен да поеме диригентската палка в Локомотив “, съобщи за BGvolleyball.com Пламен Константинов.

Стартирана е процедура по издаване на документи на руснаците за престояване у нас, като се чака те да се причислят към Монана за начолото на подготовката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР