Млади пловдивчани вдъхват нов живот на стария Детски дом, който

...
Млади пловдивчани вдъхват нов живот на стария Детски дом, който
Коментари Харесай

Млади хора вдъхват нов живот на стария Детски дом в Пловдив

Млади пловдивчани вдъхват нов живот на остарелия Детски дом, който се намира в подножието на Младежкия рид в града. От години постройката е необитаема и тъне в съсипия. Амбицията на доброволците е скоро емблематичната къща още веднъж да стане средище на детски и юношески действия.

Пловдив

Детският дом е издигнат през 80-те години на предишния век. До 2011-а е бил част от Общинския детски комплекс, само че от този момент е без собственик. Наскоро Антон Тодоров наема къщата чартърен и с приятелката му почнали да я разчистват, тъй като била в доста неприятно положение.
Антон Тодоров – наемател на Детския дом: " Занемарена. Беше разбивана. Влизали са хора вътре. Всичко беше разбъркано. Изпочупени прозорци много. "
Идеята на доброволците е в постройката да се организират спортни и просветителни действия за деца и младежи, както е било преди.
Антон Тодоров – наемател на Детския дом: " Реално всевъзможни сфери, като желаеме малко да се дистанцираме от нещата, които се учат в учебно заведение. Няма да се преподават математика, изобразяване и такива неща – нещо по-интересно за децата, по-различно, нещо, с което да запълним всекидневието и да ги изкараме от компютрите. "
Доброволците имат намерение също да облагородят зелената повърхност към дома. На мястото ще бъдат сложени пейки с маси и барбекюта. Амбицията на Антон е до пролетта къщата да бъде отворена, само че има още доста работа по нея, по тази причина са нужни хора, които да оказват помощ за ремонта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР