Млади мъже оцеляха по чудо след като близо денонощие бедстваха

...
Млади мъже оцеляха по чудо след като близо денонощие бедстваха
Коментари Харесай

Туристи се спасиха след нападение от вълци

Млади мъже оцеляха по знамение откакто близо денонощие бедстваха в Стара планина над Калофер. Те са претърпели същински призрачен сън – срещнали са вълци, паднали са в бездна и са зъзнели часове наред в река. Екшънът като на кино се е разиграл в нощта против вторник. Няколко планински спасители са взели участие в акцията по издирването им.

Мъжете, на 25 и на 26 години, са потеглили от град Калофер към връх Ботев в неделя към обяд в мъгла, влага и вятър. Те са се движили по зимната пътека към върха.

„ Тръгнали са към връх Ботев. По пътя, в посока подслон Маринка, до един зарязан трафопост се натъкват на вълци. Панически стартират да бягат обратно. Така те попадат в улей, който минава през доста пресечена местност”, сподели кметът на Калофер Румен Стоянов пред Нова ТВ.

„ Единият от тях съумява някак да се задържи. Връща се по маркировката и се качва до връх Ботев. Другият полита надолу. За наслада, той съумява да падне до реката. Тръгва по нея и стига до хижа Рай. Обадил се е оттова и е споделил къде тъкмо се намира и нашите спасители са го открили”, сподели още той.

„ Другото момче, което е било на Ботев връх, след подаването на сигнала, на другия ден потегля за хижа Рай. Минавайки оттова оповестява на хижаря за случилото се. Той осведоми мен. Аз се свързах със спасителите и тогава той е слязъл при колата си и е схванал какво се е случило с приятеля му”, описа Георги Князов от туристическо сдружение „ Калофер”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР