Млади лекари от София ще се обучават в болници в

...
Млади лекари от София ще се обучават в болници в
Коментари Харесай

Млади лекари от София ще се обучават в чужбина

Млади лекари от София ще се образоват в лечебни заведения в чужбина. Разходите ще се поемат от специфичен фонд на Столичната лекарска гилдия и лечебните заведения, които ги изпращат. Двама към този момент са на образование в Швейцария. Подписан е и контракт с най-високотехнологичната болница в Израел.

София

15 столични лечебни заведения са декларирали предпочитание да изпращат млади лекари на образование в чужбина. За задачата в Столичната лекарска гилдия е основан фонд за подкрепяне на медици.

Д-р Асен Меджидиев, ръководител на Столичната лекарска гилдия, БЛС: Заделяйки отчасти от членския импорт, който лекарите в София внасят. За 3 месеца във фонда Софийска лекарска гилдия натрупа над 50 хиляди лв..

Двама детски хирурзи от " Пирогов " към този момент са отпътували на образование в университета в Берн. Скоро медици ще имат опция да се образоват и в световноизвестна болница в Йерусалим, заяви представителят ѝ професор Джошуа Мошонов, който е от български генезис.

Проф. Джошуа Мошонов, Факултет по дентална медицина, Израел: Специалисти от България от лечебните заведения в България могат да идват да създадат мини специализация - няколко месеца. Да се образоват в разните дисциплини.

Кои лекари ще се образоват в чужбина ще взема решение специфична комисия. Първа градска болница възнамерява да изпрати двама специализанти по офталмолигия и хирургия в Израел.

Д-р Цветомир Димитров, шеф на Първа МБАЛ, София: Имаме към 40 специализанта в нашата болница. Голямо предпочитание има за тази специализация и не е елементарен избора.

Лекарите, които отпътуват на образование в чужбина ще би трябвало да останат на работа най-малко пет години в болничното заведение, която ги е изпратила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР