Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят

...
Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят
Коментари Харесай

Обновиха детска площадка с 50 лева, ентусиазъм и гражданска съвет

Млади дами от Бургас демонстрираха, че могат да се оправят сами с проблем, който е пред очите им. Те освежиха детския ъгъл до домовете им без да желаят помощ . Площадката се намира в к-с „ Славейков “ сред блокове 39 и 40 и постоянно е цялостна с хора. Въпреки, че е остаряла, тя е годна за игра на децата , оборудванията не са рискови. Има пукнатини по асфалта, а боята по пейките е олющена, само че в случай че бъде почистена и освежена, може да бъде употребена. Инициатор за нейното възобновяване е Йоана, която е израснала в същия квартал, а в този момент отглежда там децата си. Младата жена постоянно е желала да направи мястото прелестно за всички хора, които живеят в близост. В начинанието се включват още 4 дами с дребни деца. Събират по пет лв. от всяка, с парите купува багра, четки и стартират работа. Първо почистват мястото, а по-късно боядисват пейките и пързалката.

Съдейства им Светослав Стойнов, чийто деца играят на същата площадка. Той се свързва с Мария Михалева, която е Директор на ДЦАУ „ Освобождение “. Така се снабдяват с две бетонни кошчета за площадката.

Actualno.com беседва с Тони Стойнова, която с огромно предпочитание и възторг взе участие с самодейността: „ Спонтанно взехме решение да създадем нещо хубаво, стана небрежно, събраха се пари, купиха се бои и една вечер започнахме. Боядисахме пейките и пързалката, само че имаме още работа. Ще се поставя оградка на пясъчника, ще се боядисват люлките. Решили сме доста неща да създадем за децата. Защото сме с тях по няколко пъти дневно на това място и желаеме да е чисто, красиво и безвредно за всички. Колкото повече хора се въодушевят от сходни начинания, по-добре “.

Тони добавя още, че това е метод да покажат на децата, че би трябвало да пазят всичко, което е към тях, тъй като единствено в случай че го пазят, ще го има.

Така няколко дами дадоха един добър образец, по какъв начин може да се работи благотворително и в интерес на обществото, а освен да се мърмори и недоволства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР