Млади и вече утвърдили имената си предприемачи от Асеновград и

...
Млади и вече утвърдили имената си предприемачи от Асеновград и
Коментари Харесай

Около 6 000 лв. събра бизнесът в Асеновград в помощ на Ева

Млади и към този момент утвърдили имената си бизнесмени от Асеновград и района събраха към 6 000 лв. за благотворителен търг, в помощ на 4-годишната Ева Чолакова. Малката асеновградчанка е със заболяване " Сарком на Юинг " и се нуждае от средства за лекуване в Германия. Собствениците на компании подариха средствата на тържествена гала по време на обичайния си коледен бал.
В търга бяха продадени разнообразни творби на изкуството, като картини, стол и имитация на истинското знаме, извезано с думите " Свобода или гибел ", което бе изплатено за 3 000 лв. от компания " Запрянови 03 ", чийто шеф Георги Запрянов го подари на 68-а бригада „ Специални сили”, с пълководец бригаден военачалник Явор Матеев. Развълнуван военнослужещият показа, че българският байрак " Свобода или гибел " ще стои гордо в базата, паралелно до националния байрак на България и до бойното знаме. Запрянов на собствен ред уточни, че е направил жеста, тъй като знае, че военачалник Явор Матеев ще удостои знамето с нужните му чест и почитание.

Междувременно бяха връчени и годишните награди за " Предприемач на годината ". С купата бе почетен Георги Запрянов - шеф на строителната компания „ Запрянови-03”. „ Инвеститор на годината” стана Николай Павлов - шеф на транспортна компания „ Ваилин”, която разполага със личен автопарк. Тази категория се дефинира по отношение на финансовите документи на компанията. Павлов заслужи наградата с инвестиция по закупуване на огромна индустриална база в Асеновград, в която през днешния ден се развива комерсиална активност и по този метод са открити нови работни места. В категорията за „ Най-дългогодишен и резистентен бизнес” бе отличен Селим Емин - шеф на компания за почистващи и перилни препарати „ Селчо”.
С приз за „ Най-добри дизайнерски достижения в стилния бизнес " бе почетен Стоян Радичев - дизайнер на публични и булчински дрехи от Асеновград, разпространявал името на града в България и чужбина. Титлата „ Национално достолепие „ Райна Княгиня” сграбчи Атанаска Велчева - шеф на първомайската компания за произвеждане на флагове и аксесоари към тях - „ Бендида-66”. Компанията е първата, притежаваща документ, гарантиращ, че знамената дават отговор на всички условия от Българския държавен стандарт. Велчева получи премията и поради осъществената самодейност да бъде ушит народен байрак на България, дълъг 300 метра и необятен 26 метра. За задачата са употребени над 50 топа плат и към 45 километра конци. „ За развиване на традициите в производството на булчински и публични облекла” бе наградена Снежана Радичева - шеф на Модна къща „ Роси-87”.
С купата „ Проспериращо развиване на хотелиерския и ресторантьорския бизнес” бе удостоена Румяна Харлова - шеф на „ РХ 5”, а „ Най-добър млад предприемач” стана Петър Ангелов - шеф на ресторант „ Станимака Класик”. Традиционната премия на община Асеновград „ Произведено в Асеновград” тази година отиде при инженер Марияна Папаличева - шеф на фешън къща „ Агресор”. Фирмата бе удостоена и с грамота от " Съюз на предприемачите–Асеновград " за развиване и осъществяване на идейни планове в града, посредством които бяха отворени нови работни места.

Наградата „ Дарител на годината” този път се присъди на всички бизнесмени, членуващи в асеновградското съдружие. Решението е взето, откакто е направено изследване и резултатите са посочили, че всеки един от предприемачите е дарявал средства на нуждаещи се през годината. Подпомогнати финансово са Ценко Симеонов, чиято къща бе изпепелена от пожар; Лизавета Иванова, която е с диагноза " Множествена склероза " и има потребност от средства за терапия в Турция; дарявани са пари за Ева Чолакова и за деца на починали летци и във връзка още доста други дела. Освен това, " Съюз на предприемачите-Асеновград " е разкрил Фонд за подкрепяне на надарени деца и нуждаещи се хора от общината, посредством който целогодишно се подкрепят точно такива малчугани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР