Млади художници и дизайнери от Нов български университет и Университета

...
Млади художници и дизайнери от Нов български университет и Университета
Коментари Харесай

Художници направиха инсталации срещу застрояването край морето

Млади художници и дизайнери от Нов български университет и Университета по приложни науки и изкуства Дортмунд се включват в акцията " Да запазим Корал " за запазване природата на плажа край с. Лозенец посредством серия от съоръжения, графични материали, фотографии и обекти.

Основната тематика, която въодушевява младите създатели, е презастрояването на българското Черноморие. Те употребяват разнообразни модерни техники за работа с естествени материали, както и така наречен land art - форма на творчество, родена в битката за отбрана точно на застрашени места.

Проектът включи голям брой намеси и действия навън, изкуство, основано за съответното място, на което бива представяно, както и концептуални типографски опити.

Творбите са основани по време на креативен ателиета, които се организираха през май в региона на с. Лозенец в границите на плана " Биоморфни форми 2019 ". Той е част от програмата на фестивал " Майски дни на креативния дизайн 2019 " и е проведен от департамент " Дизайн " и финансиран от Централния фонд за стратегическо развиване на Нов български университет.

В плана участваха 40 студенти от двата университета, водещи на креативен ателиета бяха проф. Ларс Хармсен, проф. Оливер Лангбайн, проф. доктор Борис Сергинов, доктор Биляна Калоянова, Весела Станоева и Руслан Лозев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР