Млади хора сменят работното си място заради пост-ковид синдрома, който

...
Млади хора сменят работното си място заради пост-ковид синдрома, който
Коментари Харесай

Сменяме работното място след COVID-19

Млади хора сменят работното си място поради пост-ковид синдрома, който им е предизвикал проблеми с паметта и концентрацията. За това предизвести пред “Труд” вирусологът от Българска академия на науките професор Радостина Александрова.

“Не знаем какви ще бъдат по-далечните последствия както от SARS-CoV- 2, по този начин и от Омикрон. Да не забравяме, че пост-ковид синдромът е едно огромно незнайно и той може да засегне както хора, боледували тежко, по този начин и тези, боледували напълно леко”, изясни професорът.

По думите ѝ има данни за младежи, които са били дейни, само че след прекаран ковид, поради проблеми с паметта и концентрацията, се е наложило да си сменят работното място.

Затова и Омикрон не би трябвало да се подценява, защото е доста бързо разпространяващ се вид, които се характеризира с огромен брой хора инфектирани за малко време.

“Очакваше се петата вълна да продължи по-кратко спрямо предходните, само че по-интензивно и с по-високи стойности. Виждаме обаче, че броят на хората, изгубили живота си у нас, не намалява”, добави вирусологът.

Според професор Александрова зеленият документ самичък по себе си не взема решение казуса с разпространяването на вируса. “Важно е хората да са наясно с рисковете. Всички би трябвало да си дадем сметка, че нашето държание и разсъдък може да ни запази”, изясни тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР