Млади хора ще пътуват с велосипеди, прекосявайки над 300 км

...
Млади хора ще пътуват с велосипеди, прекосявайки над 300 км
Коментари Харесай

Младеж с церебрална парализа ще се присъедини към колоездачи, прекосявайки над 300 км по поречието на Дунав

Млади хора ще пътуват с колела, прекосявайки над 300 км по поречието на река Дунав. Пътешествието ще се случи сред 4-ти и 12-ти август по маршрута на " Евровело 6 ", а с екипа от запалени колоездачи преживяването ще показа и юноша с церебрална парализа. Целта е в България да се набират специфични колела за хора в неравностойно състояние, каквато е практиката в чужбина.

Подобен тип демонстративно пътешестване се прави за пръв път у нас и уредниците се надяват то да повдигне публичния интерес към нуждата за еднакъв достъп до завършения за всички хора.

В предаването „ Хоризонт до обед “ един от уредниците на събитието Недялко Дервенков изясни:

„ Целта на сдружението „ Балкани на всички места “ е да промотира велотуризъм, присъщ с дългите си дистанции. Започнахме да караме из Балканите, да покажем, че в този район има много красиви места и много благоприятни условия за развиването на велотуризъм. В течение на времето взехме решение, че би трябвало да фокусираме силата си в нещо по-продуктивно. Свързахме се с Петър Нефтелимов и обсъдихме концепцията да създадем едно по-специално велоприключение, където той да е главният воин. Така взехме решение, че тази година ще създадем пилотен тест с него. Дългосрочната визия е да създадем голям брой колелета като това, което създаваме сега, и доста повече хора като Петър да могат да станат очевидци на това красиво нещо – велотуризма “.

Дервенков уточни, че за цялото странствуване ще са нужни към 11 хиляди лева: „ Продължаваме да набираме средства. Триколката е съвсем подготвена. Тя е единствена по рода си за момента в България “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР