Млади фермери до 40 г. отново ще имат възможност да

...
Млади фермери до 40 г. отново ще имат възможност да
Коментари Харесай

Млади фермери мерят сили с иновативни проекти

Млади фермери до 40 година още веднъж ще имат опция да премерят сили  на национално, а по-късно и на европейско равнище. За задачата би трябвало да разработят новаторски план, с нови способи и форми на технологиите в даден бранш или район, както и да ползват новаторски способи в земеделието. С плана могат да вземат участие в Националния конкурс за млад фермер, който ще се организира за трета поредна година. Той се провежда от евродепутата Владимир Уручев в съдействие с Асоциацията на земеделските производители в България, Министерството на земеделието, храните и горите и Националната работа за препоръки в земеделието.

Победителят в Националния конкурс ще показа страната ни на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската премия за млад фермер по изброените нагоре критерии. Наградите са три - за най-хубав план, най-устойчив план и най-иновативен план. 

За присъединяване е належащо да се попълни заявление на български език. В него се показват името и данни за контакт на фермера, малко изложение на стопанството и показване на плана, не по-дълго от 2 страници. Участниците могат да изпратят и спомагателен материал под формата на DVD, фотоси, брошури и други

Изборът на национално равнище ще е от жури, несъмнено от евродепутата Владимир Уручев и партниращите организации. Оценяването ще е по отношение на критериите за допустимост, посочени в регламента на премията.

Срокът за подаване на заявките е 6 април на e-mail: [email protected] с текст „ Национален конкурс за Европейската премия за млади фермери 2018 ”.

Класирането и оповестяването на спечелилите на национално равнище ще е на 20 април 2018 г. в Пловдив в границите на Първия народен конгрес на младите фермери. Миналогодишният победител в националния конкурс, който показа страната ни в Брюксел, е Рангел Матански. Той е ръководител на Сдружението " Фермерско мляко " и притежател на наградата " Фермер на Тракия " /в раздел Животновъдство/ на вестник " Марица " за 2014 г. 

Европейският конгрес ще се провежда за пети път от евродепутатите от Групата на Европейската национална партия в Европейския парламент - Нуно Мело (Португалия) и Ещер Херанс (Испания) с поддръжката на Конфедерацията на португалските фермери (CAP) и испанската Асоциация на младите фермери (ASAJA). Идеята му е да подтиква младите аграрни производители в селските региони и да разпространява повече активността им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР