Млади, бедни, зависими: в германската провинция Бранденбург жени проституират при

...
Млади, бедни, зависими: в германската провинция Бранденбург жени проституират при
Коментари Харесай

Немска телевизия посвети репортаж на българските проститутки в Бранденбург - млади, бедни, зависими

Млади, небогати, подвластни: в немската провинция Бранденбург дами проституират при извънредно унизителни условия и по насила. Повечето от тях са от България, демонстрира репортаж на ARD.

В края на една горичка по основен път B1 в източната немската провинция Бранденбург те внезапно се появяват като че ли от нищото: дами, които проституират напряко на улицата. Много от тях са българки - като 31-годишната Александра.

"Сама пристигнах в Германия, не знаех немски, нямах жилище. Нищо положително не ме чакаше. Страхувах се, бях единствено на 25 години ", споделя тя в репортаж на телевизия ARD.

Българката проституира от шест години, с цел да събере пари за сърдечна интервенция на майка си - характерен случай на проституция заради беднотия. Такива дами, продаващи тялото си, живеят в непрекъснат боязън от неприятно отношение от страна на клиента, откакто се качат в колата му.

"Може и да не искаш нещо, само че клиентът те принуждава да го правиш. Изложени сме на непрекъснат стрес ", споделя Александра.

Германия има най-либералните в цяла Европа закони за проституцията, заради което страната се е трансформирала в дестинация за секс-туризма. В интернет се оферират пътувания до Германия с тази цел. Мнозина се възмущават, че по този начин се предизвикват насилствената проституция и търговията с хора.

"Ние сме бардакът на Европа. Нещо повече - в целия свят към този момент ни се носи славата и скоро ще догоним Тайланд в това отношение ", споделя в репортажа депутатката Лени Браймайер от Социалдемократическата партия. "Те идват в Германия, с цел да подвигат с поршето си 260 км/ч и да забършат на ниска цена някоя продажница. Такава е Германия в очите на чужденците, от което аз откровено се срамя ", прибавя тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР