Младен МариновФейсбук Обикновените шмекерии на ПП - Про Подмяната, определено

...
Младен МариновФейсбук Обикновените шмекерии на ПП - Про Подмяната, определено
Коментари Харесай

Младен Маринов: Шмекерите от ПП мамят с пълна пара. Общините няма да получат нито лев от обещаните

Младен Маринов

Facebook

Обикновените шмекерии на Политическа партия - Про Подмяната, несъмнено не престават с цялостна пара в последните дни и часове на отиващата си власт. Измамените този път са стотици български общини, излъгани са и моите гласоподаватели от Софийска област и района на Ловеч. И общините няма да получат нито лев от обещаните им над 400 милиона от премиера в оставка Кирил Петков.

Според дребните квартални шмекери това нещо се назовава „ врътка “. И след разиграването на компаниите от пътния отрасъл, Про Подмяната пое курс към насмешка и с общините в България.

Та, каква е врътката на Про Правителството?

След като Кирил Петков и Асен Василев дадоха обещание и сформираха лист след приучване на кметове в Министерството на финансите и ги уверяваха, че през бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) ще им дадат 420 милиона лв. за реализация на до 3 плана на територия на община, през вчерашния ден на последното си съвещание Про Правителството утвърди лист с 302 плана в 196 общини. Но…

В протоколното решение на Министерския съвет (МС) (на снимките) е записано, че “списъкът се дава на министъра на Министерство на регионалното развитие за преценка, в границите на пълномощията му и опциите за финансиране на плановете от бюджета на МРРБ”.

Така записано, значи, че в никакъв случай нито един министър не би поставил подписа си даже и под един план, тъй като липсват каквито и да е критерии в Министерство на регионалното развитие за оценка и асортимент на плановете, нямат в детайли изложение, нямат количествено-стойностна сметка (КСС), а на всичко от горната страна ресурсът не е обезпечен и Министерски съвет се разпорежда с бюджета на Министерство на регионалното развитие в прорез с функционалните му пълномощия. Т.е. Министерски съвет не отпуска бюджет за плановете в утвърждения лист, само че пък дава хрумвания по какъв начин да се харчи бюджетът на Министерство на регионалното развитие, гласуван от Народното събрание, само че за други цели.

Ситуацията е Политическа партия - Про Пари няма!

Всичко това значи, че с безподобното си “решение” държавното управление на Про Подмяната се пробва да си прави предизборна акция, че е дало 420 милиона лв. на общините без въобще това да е правилно.






Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР