Младен Маринов. Сн. БГНЕС Увеличението на заплатите в Министерството на

...
Младен Маринов. Сн. БГНЕС Увеличението на заплатите в Министерството на
Коментари Харесай

Допълнителните пари за МВР били част от реформата


Младен Маринов. Сн. БГНЕС

Увеличението на заплатите в Министерството на вътрешните работи (МВР) е част от промяната в системата, а администрацията във ведомството ще бъде понижена, когато се влагат средства в софтуерно съоръжение. Това разяснява основният секретар на вътрешното министерство комисар Младен Маринов пред бТВ.

В четвъртък министър председателят Бойко Борисов даде обещание държавното управление да отпусне 100 млн. лв. изключително за нарастване за палатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Това се случе след следващите митинги на служителите на реда и пожарникарите и опасността им да показват недоволството си обществено по време на шестте месеца, в които България е ръководител на Съвета на Европейския съюз.

Маринов поддържа в неделя митингите на сътрудниците си, които се справяли повече от добре в изискванията, в които се налагало да работят. За образец уточни положителната защита на границата с Турция и намаляването на мигрантския напън към страната.

Според Маринов демонстрациите на неодобрение са метод " обществото да види, че тези хора също имат нужните потребности от определни неща, както и от възнаграждение ". " Увеличаването на заплатите е една част от промяната. Министерство на вътрешните работи е система, която всекидневно работи, доста е мъчно такава система да се реформира. Трябват първо пари, техническо съоръжение. Администрацията се понижава, когато се замести от нужното софтуерно съоръжение ", съобщи основният сектретар на вътрешното ведомство.

Обещаните спомагателни 100 милиона лв. за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи не са подарък, сподели в зам.-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов през бТВ. Според него парите ще стигнат за растеж на заплатите с 80 – 100 лв., а стъпката е премислена. Освен това чиновниците на МВр щели да вземат участие в събирането на тези средства посредством битката с контрабандата и трафика. Кузманов напомни, че в случай че работата на чиновниците на реда даде положителни резултати, през идната година те ще получа в допълнение нарастване на възнагражденията с 10%.

Освен тематиката за заплатите в Министерство на вътрешните работи основният секретар на ведомството Младен Маринов разяснява и работата по откриването на създателя на подправените бомбени закани, отправени през последната седмица към летище София и НДК. Според него създателят им, който съгласно Министерство на вътрешните работи е българин, живеещ в европейска страна, ще бъде хванат. Според него този човек не е в " най-хубаво психическо положение " и насочва напъните си към страни, които са във фокуса на медийното внимание в даден миг, какъвто беше казусът с формалното разкриване на европредседателството в София.

По мотив убийството на предприемача Петър Христов Маринов сподели, че е сърдит за това, че в медиите се приказва, че той е помагал в интервенцията против " Наглите ".

" Не би трябвало да се приказва кой е оказал помощ за откриване. Не можем да го изключим като версия досега, в който не бъде отхвърлена. Изключително брутално ликвидиране. Акт, който няма по какъв начин да не бъде наказан ", сподели Маринов и добави, че се работи по всички версии по това ликвидиране в това число и поръчитество от „ Наглите “.

За убийството на висшия чиновник на Национална агенция за приходите Иво Стаменов Маринов сподели, че то се е случило, тъй като " страната е свършила работа във връзка с хора, които желаят да изкарат лесни облаги ".

" Ще е неприятен сигнал, в случай че не разкрием причинителя, не по-маловажен е поръчителят. Надявам се, че ще стигнем до развръзка по този случай ", сподели Маринов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР