Младежко фолклорно надиграване организират в Етнографски музей на открито „Етър“

...
Младежко фолклорно надиграване организират в Етнографски музей на открито „Етър“
Коментари Харесай

Младежко фолклорно надиграване организират в Етъра за Гергьовден

Младежко фолклорно надиграване провеждат в Етнографски музей навън „ Етър “ за Гергьовден . То ще има спортен темперамент и в него могат да се включат момчета и девойки на възраст от 13 до 21 години. Това сподели Анна Александрова, уредник на събитието. Тя посочи, че младежите ще се надиграват под звуците на български ритми. Те ще танцуват ръченица, копаница и Дайчево хоро.
„ Ако сте под 21 години, можете са участвате като танцьор, а в случай че сте над тази възраст, имате непокътнато място като клиент. Освен това надиграване, още на 5-и, ще може да видите разнообразни типове демонстрации, измежду които накичване на Гергьовденски хлябове , което също е неизменима част от празника “, добави Александрова.
По традиция ще има и доста украсени гергьовденски люлки, както и гергьовски кантар, на който всеки ще може да се претегли.
Уредникът разясни, че всички традиции се вършат за здраве и благодат през започващата стопанска година, съобщи Фокус.
Регламентът за надиграването можете да откриете на Facebook страницата на музея. Осигурени са финансови награди за спечелилите, а самото съревнование ще се случи на 5 май (събота) от 11.00 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР