Младежкият център във Враца ще разшири обхвата от предоставяни услуги

...
Младежкият център във Враца ще разшири обхвата от предоставяни услуги
Коментари Харесай

Красимир Вълчев и Калин Каменов подписаха договора за новата база на Младежкия център

Младежкият център във Враца ще разшири обсега от предоставяни услуги и проведени начинания, като ще бъде построена и нова многофункционална база. Дейностите ще се извършват в границите на извоюван план на локалната администрация по програмата „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “. Сред утвърдените оферти по програмата са и тези на общините – Стара Загора, Пловдив и Добрич.
Договорът за безвъзмездната финансова помощ, чиято стойност е близо 1 600 000 лева, бе подписан от кмета Калин Каменов и министъра на образованието – Красимир Вълчев.
Новата база на Младежкия център ще се обособи като пространство, където младежите могат да организират образования, занимания по ползи, както и да осъществят своите планове и начинания. Дейностите ще бъдат надградени, като ще се обзет подрастващите освен от община Враца, само че и деца и младежи от целия район. Фокусът на работата на екипа по плана през идващите три години е провеждането на образования, свързани със общественото предприемачество и придобиването на нови познания и умения измежду учениците, разнообразни от тези, които получават в просветителната система.
Предвижда се дейна работа с лицата от уязвими групи, като задачата е да бъде обезпечен достъп до качествено обучение на всеки един младеж от област Враца. Следващият стадий от разширение на работата на Центъра е дейна интернационална активност и реализирането на взаимни начинания с представители на младежката общественост в огромните европейски страни.
За последните няколко години, екипът на Младежкия център е основател на тематични събития, в които присъединяване вземат огромна част от младежите в града. Младежките служащи осъществиха редица планове и начинания, ориентирани към лица от уязвимите групи в 22-те обитаеми места на Враца.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР