Младежкият ни национален отбор по футбол запази шансовете си за

...
Младежкият ни национален отбор по футбол запази шансовете си за
Коментари Харесай

Светъл лъч за българския футбол - младежките национали подчиниха силен съперник и запазиха шанс за Евро 2021

Младежкият ни народен тим по футбол резервира възможностите си за класиране на Евро 2021. " Лъвовете " на Александър Димитров изиграха страховит дуел и изрично надиграха с 3:0 авансово фаворизирания отбор на Полша. Нашите нанесоха първо проваляне в квалификациите на този отбор, откакто го пречупиха с голове на Тонислав Йорданов и Станислав Иванов (2).

По този метод селекцията ни до 21 години остава на третото място в своята група 5. " Трикольорите " имат 8 точки от пет изиграни мача и изостават на три пункта от краткотрайния водач Русия. Пред нас също са и поляците, само че към този момент единствено с две точки повече.
 Снимка 453071
Източник:

Началото на дуела бе белязано от по-добра игра за нашия отбор. Първото преференциално състояние се откри пред Андреа Христов, който беше спънат на сантиметри от наказателното поле на поляците. При осъществяването на фаула, отбитата топка стигна до краката на Станислав Иванов, само че крилото на Левски не съумя да я насочи в мрежата на съперника.
 Михов: След еуфорията през 1994 година стартира разделянето, нямаше промяна на поколенията
Михов: След еуфорията през 1994 година стартира разделянето, нямаше промяна на поколенията

" В последна сметка всичко се взема решение на терена, нямаме фрагменти "

Постепенно гостите взеха самодейността в този дуел. Лидерите в нашата група доближиха до изстрели от междинна отдалеченост на Йожвяк и Лисотвски, само че нашият капитан Даниел Наумов реагира по ослепителен метод и при двете обстановки.

Минути преди почивката, селекцията на Александър Димитров имаше златен късмет да открие задатъка си, само че от няколко метра опорният халф на ЦСКА - Валентин Антов удари напречната греда.
 Снимка 453074
Източник:

Търпеливата тактичност на нашите национали сработи и в 43-ата минута справедливо поведохме в резултата. Станислав Иванов се възползва от неточност на Пестка и пласира чудесно подаване за Тонислав Йорданов. Нападателят не насочи задоволително добър изстрел, само че след рикошет в краката на Гуми, коженото кълбо въпреки всичко влетя в мрежата на Грабара.

Нещата продължиха да се развиват все по-хубаво за нашия отбор, откакто в 51-ата минута Станислав Иванов удвои. Звездата на Левски получи съвършен извеждащ пас от Лъчезар Котев. Крилото пое топката по доста акробатичен метод, а в същото време с това си сътвори и съвършена позиция пред гонещия го защитник Собочински. След това последва елегантно ориентиране в долния десен ъгъл на вражеския вратар.
 Красен Кралев: Усеща се стабилизиране
Красен Кралев: Усеща се стабилизиране

" Момчетата се държаха обичайно "

10 минути по-късно класиката към този момент беше реалност, откакто Иванов означи второто си попадение в мача. Футболистът с №10 навлезе доста рисково от крилото към полето на поляците. Последва грациозен финт и безмилостен шут отвън обсега за интервенция на Грабара.
 Снимка 453072
Източник:

Между цялата тази българска " буря ", съперникът ни можеше на три пъти да се добере до гол, който да ги върне в мача. Валукиевич един път беше неакуратен след изстрел с глава, а пък един път и Йожвяк стреля високо над горната греда.

В средата на частта Иван Турицов пък можеше да даде непредвиден подарък на Полша, само че с решителна интервенция блесна нашият капитан Даниел Наумов.
 Михаил Касабов: Между мен и Лечков няма никакъв проблем
Михаил Касабов: Между мен и Лечков няма никакъв проблем

" Никакъв, никакъв проблем няма "

Последното събитие в срещата, което тотално отчая противника на " лъвовете " беше аленият картон на опорния им халф Фила, който беше изпъден поради псувни по адрес на основния арбитър от Украйна. Последваха и положителни шансове пред Калоян Кръстев, който също можеше да се разпише, само че през днешния ден шансът не беше на негова страна.
 Снимка 453075
Източник:

В края на месец март следващата година, селекцията на Александър Димитров приема вкъщи връстниците си от Естония.

БЪЛГАРИЯ - ПОЛША 3:0

1:0 Йорданов (43 " ), 2:0 Иванов (51 " ), 3:0 Иванов (61 " )

СТАДИОН : " Славия "

СЪДИЯ : Ю. Корзюк (Украйна)

БЪЛГАРИЯ : Наумов, Турицов, П. Христов, А. Христов, Лясков, Найденов, Антов, Котев, Иванов, Кръстев, Йорданов (резерви: Дюлгеров, Чандъров, Гаврилов, Илиев, Ковачев, Минчев, Русев, Тилев, Янков)

ПОЛША : Грабара, Гумни, Валукиевич, Собочниски, Пестка, Листовски, Фила, Богуж, Амброзиевич, Климала, Йозвяк (резерви: Булка, Бида, Ковалчик, Луйзиуж, Модер, Плахета, Шлиж, Томчик, Вишниевски)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР