Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 2:1

...
Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 2:1
Коментари Харесай

Младежките национали удариха Сърбия като гости

Младежкият народен тим на България реализира влиятелна победа с 2:1 като посетител над връстниците си от Сърбия. Срещата бе от група 5 на квалификациите за Евро 2021.

Точни за " лъвчетата " в Горни Малиновац бяха Илиан Илиев (45) и Калоян Кръстев (64). Лука Илич вкара за сърбите в 85-ата минута от дузпа.

Така България излезе на трето място с 11 точки, до момента в който Сърбия е 4-и. Селекцията на Александър Димитров резервира минимални шансове за второто място в групата.

Двубоят бе равносилен през първата част. В началото на срещата домакините желаеха дузпа, само че такава не бе отсъдена. Претенциите им бяха за нарушаване на Даниел Наумов против неприятелски нападател.

В 45-ата минута " лъвчетата " поведоха. Илиан Илиев открадна топката от Каменович и напредна в половината на сърбите. Халфът на Черно море опита обмислен удар към вратата на Илич, топката срещна гредата и се оплете в мрежата за 0:1.

В началото на втората част гостите можеше да стигнат до втори гол. Здравко Димитров опита удар от директен свободен удар. Топката срещна горната греда, след което се удари в гърба на вратаря и се спря от страничния дирек.

В 64-ата минута резултатът към този момент бе 2:0 в интерес на България. Отлична контраофанзива и пробив отдясно на Станислав Иванов приключи с подаване по земя към Калоян Кръстев, който без да се бави прониза за повторно стража на противника.

Последва напън на домакините. Опасен удар на резервата Максимович мина над вратата на Наумов.

В 85-ата минута сърбите получиха дузпа. Асен Чандъров задържа неприятелски играч в наказателното поле и основният рефер уточни бялата точка. Зад топката застана Лука Илич, който понижи на 1:2.

В шестата минута на добавеното време Станислав Иванов направи страховит пробив отляво, само че още веднъж показва слабостта си при завършващия удар и стреля право във вратаря Марко Илич.
 Младежките национали изгубиха от Русия в решителна евроквалификация
Младежките национали изгубиха от Русия в решителна евроквалификация

" Сборная " надделя " лъвовете " с 2:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР