Младежкият национален отбор на България отстъпи с 0:1 на Люксембург

...
Младежкият национален отбор на България отстъпи с 0:1 на Люксембург
Коментари Харесай

Младежите записаха загуба в Люксембург

Младежкият народен тим на България отстъпи с 0:1 на Люксембург в последната си среща от Европейските квалификации. Момчетата на селекционера Антони Здравков приключват единствено с две победи от 10 мача и остават на предпоследното 5-о място в квалификацията.

Те имаха превъзходство през днешния ден в огромна част от времето, само че по този начин и не стигнаха до гол макар няколкото положителни офанзиви.

Домакините започнаха по-активно и в 16-ата минута Островски тества вратаря Даниел Наумов, който за следващ път потвърди класа. В 25-ата домакините стигнаха до гол, който беше дело на Тим Хол. Люка Дюриати извърши корнер, топката продължи към Райън Йохансон, който пък подаде на Хол за попадението.

След попадението нашите придвижиха играта в половината на домакините, извършиха два ъглови удара и удар на Тонислав Йорданов беше блокиран. Серкан Юсеин и Венцислав Керчев пък не уцелиха вратата при благоприятни условия в последните 10 минути на срещата.

Първата пропусната опция за второто полувреме беше за България, само че още веднъж Тонислав Йорданов стреля неопределено след подаване на Серкан Юсеин от свободен удар. Натискът на българите продължи, като даже десният защитник Стойчо Атанасов опита шанса си и стреля, само че ударът му беше блокиран в 72-ата минута.

Наско Милев и още веднъж Йорданов не бяха точни при последвалите офанзиви за България, само че се наложи веднъж и Даниел Наумов да се намесва. В 82-ата минута Елдин Муратович небрежно навъртя два жълти картони и остави домакините с 10 индивида на терена в оставащите 8 постоянни и 5 спомагателни минути.

И последната опция в мача беше за България, като вратарят на Великото херцогство Валентин Руле избави удара на Янис Карабельов.

Люксембург- България  1:0 (1:0)
 1:0 Тим Хол 25`

Състав на България: Даниел Наумов, Стойчо Атанасов, Венцислав Керчев, Петко Христов, Андреа Христов, Серкан Юсеин, Антонио Вутов (81- Мартин Костадинов), Емил Стоев (66- Наско Милев), Янис Карабельов, Георги Йомов (46- Калоян Кръстев), Тонислав Йорданов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР