Младежкият национален отбор на България излиза тази вечер срещу Черна

...
Младежкият национален отбор на България излиза тази вечер срещу Черна
Коментари Харесай

Всичко или нищо за младежите в Черна гора

Младежкият народен тим на България излиза довечера против Черна гора в първия от трите си финала. Селекцията на Тони Здравков има потребност от наложителен триумф на стадион " Градски " в Никшич, както и победи при визите на Словения и Люксембург, с цел да стане втори в групата и да стигне до бараж за европейското състезание в Италия и Сан Марино.

Със сигурност срещата пропуща Стойчо Атанасов, който се контузи, а също по този начин и игралите с националния тим на България против Словения и Норвегия - Божидар Краев, Кирил Десподов и Ангел Лясков. Те пропуснаха и провалянето с 0:1 от Франция в последното домакинство на младежите в Стара Загора.

 България U21 - Франция U21 @@@
Вратарят на Лудогорец и някогашен капитан на България до 19 години Даниел Наумов ще бъде на вратата, до момента в който бранителите пред него ще бъдат Венцислав Керчев, Стефан Велков, Петко Христов и Мартин Костадинов. Серкан Юсеин и Янис Карабельов ще бъдат опорните халфове в схемата 4-2-3-1.
Антонио Вутов, Александър Георгиев, Георги Йовов и Атанас Милев се чака да бъдат четиримата офанзивни футболисти. Крилото на Септември Здравко Димитров и нападателят на Болоня Калоян Кръстев също се надяват да получат късмет.

Домакините ще разчитат на своя огромен гений Огниен Стиепович. 18-годишният халф на Сампдория дебютира в Серия " А " през месец май.

Младите " лъвове " имат актив от осем точки след седем срещи, като заемат четвърто място в групата. Категоричен водач е Франция с цялостен актив от 24 точки, до момента в който Словения е на второ място с 11 точки от седем мача. Казахстан е трети с 10 точки от осем срещи. Черна гора и Люксембург имат по четири точки от седем срещи, като са записали надлежно по една победа, едно тъждество и пет загуби.

БЪЛГАРИЯ( 4-2-3-1) : 1. Наумов, 5. Керчев, 7. Йомов, 8. Ал. Георгиев, 10. Юсеин, 11. Милев, 13. Велков (к), 14. Карабельов, 15. П. Христов, 20. Вутов, 21. Костадинов
Селекционер : Антони Здравков

Мачовете на България до края на квалфикациите:

11 септември
Черна гора - България
12 октомври
Словения - България
16 октомври
Люксембург - България

КЛАСИРАНЕ:
1. Франция - 8 мача, 24 точки
2. Словения - 7 мача, 11 точки
3. Казахстан - 8 мача, 10 точки
4. България - 7 мача, 8 точки
5. Черна гора - 7 мача, 4 точки
5. Люксембург - 7 мача, 4 точки
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР