Младежкият национал Аспарух Аспарухов се завърна отново в Монтана и

...
Младежкият национал Аспарух Аспарухов се завърна отново в Монтана и
Коментари Харесай

Аспарух Аспарухов: Старая се да израствам във всичко, не само в играта


Младежкият национал Аспарух Аспарухов се завърна още веднъж в Монтана и въпреки единствено на две тренировки се регистрира с 16 точки (1 ас, 1 блокада) при домакинската победа с 3:0 (25:22, 25:13, 26:24) над Марек Юнион Ивкони(Дупница).

Добре пристигнал още веднъж в зала „ Младост”.

Добре заварил.

Започна стремително още в първия си мач?

Е, чак стремително, не. Постарах се да дам всичко от себе си, да играя добре и да оказа помощ на тима.

Изглеждаш възмъжал, спокоен, играеш с повече самочувствие, по този начин ли е?

Това може вие да кажете. Аз упражнявам доста, постаравам се да пораствам във всичко, освен в играта. Опитвам се да бъда по-спокоен, да не се депозирам на страсти и да бъда по-добър и като човек.

Имаш единствено една подготовка и половина с Монтана?

Да, тъй като в деня преди мача с Марек бях болен. Днес също не се усещам добре, само че желаех да оказа помощ на момчетата с каквото мога. Надявам се да със се справил.

Имаше доста малко време да се сработиш с новите си съотборници. Доколко съумя?

Аз се познавам с множеството момчета, играли сме дружно. С новия разпределител ( Сергей Андриевский) се разбираме добре. Чувствам се обаче изнемощял и не съумях да отиграя както желая някои топки. Ще упражнявам доста и за идната среща (гостуване на Дунав) ще съм по-добър.

Какво научи от престоя си в полския Сточния (Шчечин)?

Радвам се, че бях там, че имах опция да упражнявам с такива огромни състезатели, да бъда част от този тим. Постарах се оптимално да взема от тях, от техния професионализъм, от отношението им в подготвителния развой и отвън него. Съжалявам, че по този начин се получи с тима, само че не е моя работа да разясня това. Сега съм в Монтана и се усещам добре.

Каква е разликата сред полското състезание и българското, сред Сточния (Шчечин) и тима на Монтана?

Разликата е огромна, тъй като в Полша играят едни от най-хубавите волейболисти в Европа и света. В България също има доста момчета, които имат качествата да играят на такова високо равнище и считам, че би трябвало да им се даде късмет.

С какви упоритости се завръщаш в Монтана, с който през предишния сезон завоюва сребърните медали в Суперлигата, игра край за Купата на България и ¼ край в третия по мощ европейски шампионат „ Чалъндж къп”?

Страхотна година за мен и за тима, уповавам се този сезон да надградим. Това, че сега Монтана не се показва най-добре не би трябвало да ни отчайва. При първия ми престои тук завършихме постоянния сезон с 8 победи и 3 загуби, в този момент сме 5-4, уповавам се в оставащите срещи да подобрим играта си, да ги спечелим и да се завърнем в челото.

С добра игра ще върнете и феновете в зала „ Младост”?
Така е, само че аз желая да благодаря на почитателите за поддръжката през предишния сезон. Във финалния шампионат за Купата залата бе цялостна, чувствахме обичта на нашите последователи. Надявам се да ги радваме още веднъж, да ни поддържат все по този начин и да успеем да запалителен по спорта и дребните деца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР