Младежкият национал на България Калоян Костов предстои да проведе разговори

...
Младежкият национал на България Калоян Костов предстои да проведе разговори
Коментари Харесай

Калоян Костов ще преговаря за нов договор с Бенфика

Младежкият национал на България Калоян Костов следва да организира диалози с Бенфика за продължение на контракта си. Това съобщи пред dsport агентът му Георги Захариев, който показа извънредно любопитни неща за надарения бранител.

Захариев разкри, че преди прехвърлянето в лисабонските " орли " към него е имало интерес от някои от най-големите тимове в Европа, а точно Манчестър Юнайтед, Ювентус и Интер.

Младият централен бранител мина в Бенфика от Септември София през 2020 година. Българинът стартира от групировката на португалците до 17 години, след което последователно се изкачи в йерархията, преминавайки през отбора до 19 години, с цел да стигна сега до състава до 23.
 
" Замина в Бенфика без проби. Следяха го прочут интервал от време в България, харесаха и го взеха. Битката беше доста мощна. Имаше предложения от Манчестър Юнайтед, Ювентус, Интер. За това момче се биеха най-големите клубове в Европа ", разкри сътрудникът.

" Радвам се, че със фамилията обсъждайки нещата, Калоян Костов и бащата Калин взеха решението да замине в Бенфика, което е най-хубавата школа в света. Трябва да сме горди, че има българче, което отиде в Бенфика. На десетилетие се случва да имаме подобен ослепителен гений. Той беше и отличен възпитаник. Невероятно мъдро дете. По някакъв метод може да се избяга от типичния стандарт на българските футболисти. Може да се комбинират и двете. Имаме интелигентни и млади състезатели, които са на международно равнище ", съобщи Захариев.

" Бъдещето му е доста блестящо. Той две години не искаше да върви на море, с цел да се приготви оптимално. Първата година беше преди самото тръгване. Отказа да върви на море, остана в София, с цел да се готви за Бенфика. Това е доста рядко. Това е единствено образец, който може да ни покаже какво е предписание това дете преди да отиде в Бенфика. Демонстрира воля, хранило се е вярно с години, избягвало е изкушенията, улицата. Волята е най-силното човешко качество. Можем да преглеждаме като воля най-малките неща от всекидневието. Имаме воля за метода на хранене, дали да отидем на дискотека, дали да употребяваме снус. Един ден това дава резултат. Да откажеш да отидеш на море, е демонстрация на извънредно мощна воля за едно дете ", продължи той.

" Освен чисто футболните му умения, необикновен спортист е, занапред излиза от юношеските обединения, предстоят ни диалози с Бенфика по отношение на продължение на контракта. Убеден съм, че ще чуваме от ден на ден за него ", показа още Георги Захариев за Калоян Костов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР