Младежкият национал на България Калоян Костов предстои да проведе разговори

...
Младежкият национал на България Калоян Костов предстои да проведе разговори
Коментари Харесай

Калоян Костов преговаря за нов договор с Бенфика

Младежкият национал на България Калоян Костов следва да организира диалози с Бенфика за продължение на контракта си. Това съобщи пред dsport сътрудникът му Георги Захариев, който показа извънредно любопитни неща за надарения бранител.

Захариев разкри, че преди прехвърлянето в лисабонските " орли " към него е имало интерес от някои от най-големите тимове в Европа, а точно Манчестър Юнайтед, Ювентус и Интер.

Младият централен бранител мина в Бенфика от Септември София през 2020 година. Българинът стартира от групировката на португалците до 17 години, след което последователно се изкачи в йерархията, преминавайки през отбора до 19 години, с цел да стигна сега до състава до 23.
 Чешката федерация не помилва Мартин Минчев
Чешката федерация не помилва Мартин Минчев

Отхвърли обжалването на Спарта (Прага)

" Замина в Бенфика без проби. Следяха го прочут интервал от време в България, харесаха и го взеха. Битката беше доста мощна. Имаше предложения от Манчестър Юнайтед, Ювентус, Интер. За това момче се биеха най-големите клубове в Европа ", разкри сътрудникът.

" Радвам се, че със фамилията обсъждайки нещата, Калоян Костов и бащата Калин взеха решението да замине в Бенфика, което е най-хубавата школа в света. Трябва да сме горди, че има българче, което отиде в Бенфика. На десетилетие се случва да имаме подобен ослепителен гений. Той беше и отличен възпитаник. Невероятно мъдро дете. По някакъв метод може да се избяга от типичния стандарт на българските футболисти. Може да се комбинират и двете. Имаме интелигентни и млади състезатели, които са на международно равнище ", съобщи Захариев.

" Бъдещето му е доста блестящо. Той две години не искаше да върви на море, с цел да се приготви оптимално. Първата година беше преди самото тръгване. Отказа да върви на море, остана в София, с цел да се готви за Бенфика. Това е доста рядко. Това е единствено образец, който може да ни покаже какво е предписание това дете преди да отиде в Бенфика. Демонстрира воля, хранило се е вярно с години, избягвало е изкушенията, улицата. Волята е най-силното човешко качество. Можем да преглеждаме като воля най-малките неща от всекидневието. Имаме воля за метода на хранене, дали да отидем на дискотека, дали да употребяваме снус. Един ден това дава резултат. Да откажеш да отидеш на море, е демонстрация на извънредно мощна воля за едно дете ", продължи той.

" Освен чисто футболните му умения, необикновен спортист е, занапред излиза от юношеските обединения, предстоят ни диалози с Бенфика по отношение на продължение на контракта. Убеден съм, че ще чуваме от ден на ден за него ", показа още Георги Захариев за Калоян Костов.
 Поредно самопризнание за Боби Цонев в Китай
Поредно самопризнание за Боби Цонев в Китай

Попадна в " Отбора на кръга "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР