Младежкият дом във Варна вече е с обновена визия –

...
Младежкият дом във Варна вече е с обновена визия –
Коментари Харесай

Варна посреща празника с обновен Младежки дом

 %d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b4%d0%be%d0%bc Младежкият дом във Варна към този момент е с актуализирана визия – нова фасада, ремонтирани фоайета и обезпечена налична среда. „ Реновирането бе осъществено след извършен конкурс, взаимно с локалната конструкция на Камарата на архитектите в България. Участваха повече от 10 оферти, реализирахме плана, който завоюва най-голямо утвърждение. Радвам се, че в центъра на града младежите към този момент имат актуализирано място за разнообразни типове дейности”, сподели кметът Иван Портних, който направи оглед на постройката. Освен новата фасада, към този момент е обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние до всички етажи на постройката. Социализирано е и покривното пространство за разнообразни юношески прояви.

Ремонтът на Младежкия дом включва още създаване на отвесен информационен възел-асансьор, монтиране на външно стълбище, отвеждащо до покривното пространство, на окачена фасада, светещи букви, на цветни триплексови стъкла. На покрива е сложена дървена настилка и стъклени цветни парапети на откритото пространство. Изградено е и санитарно помещение за хора с увреждания на първия етаж.

Ремонтните действия включиха и цялостна реорганизация на входа и общо ободряване на фоайетата – първи, втори етаж и стълбище. Парите за ремонта са малко над 1.4 млн.лева, уточни зам.-кметът Христо Иванов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР