Младежкият дом ще е домакин на концерт-спектакъла Кральо Портальо“.На 13

...
Младежкият дом ще е домакин на концерт-спектакъла Кральо Портальо“.На 13
Коментари Харесай

Младежкият дом в Монтана ще е домакин на концерт-спектакъла на Нина Николина „Кральо Портальо“

Младежкият дом ще е хазаин на концерт-спектакъла „ Кральо Портальо “.

На 13 май от 18.30 часа дребни и огромни ще могат да се потопят във вълшебния свят на българския фолклор. Змейове, тенци, самодиви и юнаци са дребна част от изненадите, които са им подготвили уредниците. Представлението, кръстено на едноименната национална игра „ Кральо Портальо “, е прекарване за деца над 6 години, в което дребните фенове научават разнообразни фолклорни легенди, песни, игри, гатанки и традиции.

Игри като „ Бели пеперудки “ и „ Кральо Портальо “ са от дълго време останали в едно време без смарт устройства. Красотата на националните песни, предания и традиции обаче е неоспорима и притегля дребни и огромни по света. Потопете се в света на националното творчество с гласа на Нина Николина и актьорите Димитра Попова и Георги-Маноел Димитров.
Спектакълът е интерактивен и децата са освен пасивни фенове, само че и дейни участници в него. В рамките на 60 минути феновете се срещат с достоверни национални песни и танци, научават за нашите празници и традиции и съпреживяват история, разказана от актьорите и спонтанни кукли.

Билети за концерт-спектакъла „ Кральо Портальо “ може да закупите в Младежкия дом или онлайн на bilet.bg. Цената е 10.00 лв..

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР