Младежките национали на България разбиха Молдова с 92:59 и така

...
Младежките национали на България разбиха Молдова с 92:59 и така
Коментари Харесай

Младежите разбиха Молдова за три поред

Младежките национали на България разрушиха Молдова с 92:59 и по този начин записаха третата си поредна победа на ЕвроБаскет Дивизия “Б” в София. С безапелационния си триумф през днешния ден “лъвовете” усъвършенстваха салдото си в група В до 3-1 и на следващия ден излизат в пряк конфликт за второто място, което дава право на присъединяване в четвъртфиналите. Естонците също имат 3 победи и 1 загуба в актива си, до момента в който отпред е Словения с 4-0.

Българските баскетболисти бяха по-добри от противниците си по безспорни всички индикатори и впечатлиха с 62.2% успеваемост в стрелбата за 2 точки, както и с цели 30 асистенции и тройно по-малко неточности - единствено 10. Борбата под кошовете също бе извоювана от домакините, които овладяха 52 отскочили от кръговете топки против 11 по-малко за противника.

Интригата бе заличена още в началните 10 минути, в които играчите на празнуващия рожден през днешния ден селекционер Тити Папазов позволиха единствено 10 точки в коша си, с цел да поведат с 21 разлика - 31:10. Втората част бе на сметката на молдовците, само че все пак България водеше с 48:33 след едно полувреме баскетбол в столицата.

Нова порция добра отбрана и едвам 9 позволени точки в границите на третия интервал като че ли подпечатаха българския триумф, а преди последната четвърт българската преднина към този момент бе 72:41. В оставащата четвъртина бяха добавени още две точки към разликата за финалното 92:59.

Иван Алипиев вкара 21 точки за успеха, Мирослав Васов се отличи с 15, до момента в който Йордан Минчев и Георги Митровски вкараха по 11, като Минчев направи 8 асистенции и овладя 5 битки.

За Молдова Вадим Бичичов осъществя 14 точки.

СТАТИСТИКА

ГАЛЕРИЯ

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР