Младежки театър Николай Бинев“ организира мирен протест заради опасността част

...
Младежки театър Николай Бинев“ организира мирен протест заради опасността част
Коментари Харесай

КЕВР иска част от сградата на Младежкия театър в София, артистите готвят протест


Младежки спектакъл „ Николай Бинев “ провежда кротичък митинг поради заплахата част от парцела да му бъде отнета и безплатно дадена на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Демонстрацията ще се организира на 30 май (понеделник) от 10:30 пред централния вход на постройката, съобщава управлението на театъра в отворено писмо, публикувано на уеб страницата на културната институция.

От документа излиза наяве, че КЕВР е поискала от Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) да придобие парцела през месец февруари тази година. Като причина комисията е показала, че противоречивата част от постройката е с „ отпаднала нужда “.

„ Имотът, който е благосъстоятелност на Младежки спектакъл и за който театърът има акт за държавна благосъстоятелност, и който изрично не е с отпаднала нужда – даже в противен случай! Младежки спектакъл възнамерява основаването на напълно нова сцена за куклен спектакъл, която да даде опция на нашите най-ценни и обичани фенове – децата, да се насладят на магията на кукления спектакъл “, се споделя в писмото.

Министерство на регионалното развитие е поискало мнение по проблема от управлението на театъра и от Министерство на културата. От ведомството, водено от Атанас Атанасов, такова не е постъпило до 25 май, излиза наяве от писмото.

„ Това основава терзание, стрес и неустановеност у всички нас каква ще бъде ориста на собствеността освен на Младежки спектакъл, само че и на всички български държавни културни институти. Хипотетичното основаване на казус във връзка с лишаване на част от собствеността на един спектакъл, безспорно ще рефлектира и върху собствеността на други държавни културни институти, която в бъдеще би могла да бъде оповестена за отпаднала от нужда и конфискувана безплатно, от която и да друга държавна конструкция “, пишат още от Младежкия спектакъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР