Младежки национал на малката африканска страна Малави е починал от

...
Младежки национал на малката африканска страна Малави е починал от
Коментари Харесай

Младежки национал на Малави е починал от церебрална малария

Младежки национал на дребната африканска страна Малави е умрял от хипотетична церебрална малария в Португалия, малко откакто се е включил към локален нискоразреден клуб. Футболистът, чието име е Абел Мвакиалама, е бил едвам на 18 години и играл в младежите до 20 години на страната си. Мениджърът му- Венансио Патрик разгласи, че футболистът си е пристигнал инфектиран с малария след завръщане от Малави. Там е бил зает за мача от младежкото състезание на Африка против Свазиленд преди три седмици.

Патрик разгласи, че футболистът се е оплакал от главоболие и е бил признат в болничното заведение, а след проучванията лекарите открили церебрална малария, а гибелта е била установена в петък.

На 17 години Мвакилама е вкарал 37 години за локалния тим Читипа Юнайтед във втора лига и е оказал помощ за промоцията в локалната Супердивизия. Веднага по-късно обаче е поканен на проби в португалския отбор Спортинг Есмориц от трета дивизия и те са сполучливи. За този отбор той има 7 гола в пет мача и му беше предсказано блестящо бъдеще.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР