Младежката организация на БЧК в Благоевград отбеляза Световния ден на

...
Младежката организация на БЧК в Благоевград отбеляза Световния ден на
Коментари Харесай

Младежи от БЧК отбелязаха Световния ден на първата помощ в Благоевград

Младежката организация на БЧК в Благоевград означи Световния ден на първата помощ. Тази година той минава под мотото " Бъди воин по първа помощ в учебно заведение и в твоята общественост! "

В специфична шатра в центъра на града доброволци демонстрираха разнообразни техники и похвати за оказване на първа долекарска помощ.

Организаторите желаеха да насочат вниманието на хората към доброволчеството и също по този начин да им покажат съществени правила и техники, които избавят човешки животи.

Първото и най-важно нещо е нашата персонална сигурност и сигурността на хората, на които оказваме първа помощ, изясни Симеон Йорданов от БЧК-Блгоевград. Освен това би трябвало да бъдем спокойни, когато оказваме първа помощ и да знаем някои съществени правила, добави той.

Младежите демонстрираха по какъв начин да действаме при произшествия в учебно заведение, при счупвания, по какъв начин да създадем превръзка на глава и на крак, по какъв начин се прави изкуствено дишане и по какъв начин да помогнем на човек, за който имаме подозрение, че е в прединфарктно положение.

Какви са разпоредбите, когато би трябвало да създадем изкуствено дишане " уста в уста " и сърдечен масаж – вижте във видеото.

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР