Младежите в САЩ обръщат гръб на Facebook в полза на

...
Младежите в САЩ обръщат гръб на Facebook в полза на
Коментари Харесай

Facebook губи популярност сред младежите

Младежите в Съединени американски щати обръщат тил на Фейсбук в интерес на други обществени медийни платформи като Snapchat и Instagram , сочи изследване на Pew Research Center. Едва 51% от американските жители на възраст сред 13 и 17 години настояват, че употребяват Фейсбук. Това е трагичен спад спрямо резултатите от изследването на компанията през 2015 година , когато този % е бил доста по-висок - 71% , а Фейсбук е била преобладаващата онлайн платформа.

В тазгодишното си изследване, Pew са безапелационни, че резултатът на Фейсбук е " доста по-слаб " от този на платформи като YouTube (85%), Instagram (72%) или Snapchat (69% ). В предходното изследване единствено 52% от младежите оповестяват, че употребяват Instagram, до момента в който 41% са декларирали, че избират Snapchat. YouTube не е била част от анкетата през 2014-2015.

Прочетете още: Фейсбук ще сътвори лична криптовалута

Употребата на Фейсбук е доста по-висока измежду младежите с по-ниски приходи. 70% от живеещите в семействата, които печелят по-малко от 30 000 $ (25 700 евро) годишно избират точно тази платформа. При тези, които са част от семейства с приход от над 70 000 $ (64 200 евро), процентът е двойно по-малък – 36%.

Попитани коя от интернет платформите употребяват най-често, едвам 10% са показали Фейсбук. 35% показват Snapchat, 32% - YouTube, а 15% - Instagram, който също е благосъстоятелност на Фейсбук. " И тук младежите с по-ниски приходи са доста по-склонни да употребяват Фейсбук от с по-високи приходи – 22% против 4%”, се споделя в отчета, озаглавен Teens, Social Media & Technology 2018.

Според проучването девойките са по-склонни да разпознават Snapchat като най-използвания от тях уебсайт (42% против 29%) , до момента в който момчетата влизат най-често в YouTube (39% против 25%).

Потребителска база

Това не е първото изследване, което демонстрира, че младежите в Съединени американски щати се дистанцират от Фейсбук. През февруари тази година изследване на eMarketer прави оценка, че потребителската база на Фейсбук измежду американците на възраст сред 12 и 17 години е намаляла с 9,9% през 2017 година - три пъти повече от плануваното от същата изследователска компания през предходната година. Според нея още още 2,1 милиона американци на възраст до 25 години ще се преориентират през тази година.

Други констатации в тазгодишното проучване на Pew включват обстоятелството, че 95% от младежите декларират, че имат достъп до смарт телефон (73% в изследването за 2015 г.). Около 45% от младежите пък споделят, че употребяват интернет " съвсем непрекъснато " , което е към два пъти повече спрямо предходната анкета (24%).

Въпреки спада при младежите в Съединени американски щати, който е индикативен и за техните връстници в доста други страни, Фейсбук остава най-голямата обществена платформа в света с 2,2 милиарда месечни консуматори.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР