Младежите от Фондация Заедно“ Пловдив канят ученици и студенти от

...
Младежите от Фондация Заедно“ Пловдив канят ученици и студенти от
Коментари Харесай

Младежи от различни етноси в Пловдив отбелязват заедно Международния ден на толерантността

Младежите от Фондация „ Заедно “ Пловдив канят възпитаници и студенти от всички народности да посрещнат #заедно Международния ден на толерантността. Тази вечер в залата на ОЕ „ Шалом “ Пловдив те провеждат първия по рода си куиз, отдаден на историята и културата на най-старите етнически общности в града под тепетата. За всички участници ще има доста занимателни изненади, обезпечени са и награди.

Вратите са отворени за всички младежи и посетители на града, които имат интерес да схванат повече за историята на другите етноси в най-стария жив град в Европа. Събитието на 15 ноември ще се състои от 19.00 ч. в залата на ОЕ „ Шалом “ Пловдив на улица " Христо Г. Данов “ № 20. То е част от плана “НАЙ-СТАРИЯТ ЖИВ ГРАД В ЕВРОПА – ПОСЛАНИК НА ТОЛЕРАНТНОСТТА ”, който се реализира и с финансовата поддръжка на Отдел „ Култура и културно завещание “ в Община Пловдив.

На 16 ноември, когато в целия свят се отбелязва Международния ден на толерантността ще бъде засадена и втората Градина на толерантността в Пловдив като знак на мирното общуване на другите народности в града. Първата бе основана през 2018 година в Дондуковата градина по концепция на Кристиян Ангелов и приятелите му от младежката организация нa “Шалом ”, които са ръководители и на втория план. Тази година той се осъществя със съдействието на кмета на регион “Тракия ” Костадин Димитров и еколозите от районната администрация. Втората Градина на толерантността ще бъде засадена тази събота от 11 ч. при започване на парк „ Лаута “ до детската площадка пред стадион „ Локомотив “. Тя ще бъде основана с дървета от типа Prunus Nigra, които цъфтят с кичести бледо-розови цветове. Червеният цвят на листата им се резервира през цялата година и са извънредно подобаващи за всяка красива градина като част от декоративна група.

Международният ден на толерантността се отбелязва по света на 16 ноември. През 1996 година Общото заседание на Организация на обединените нации приканва страните членки да почитат на тази дата толерантността и да популяризират концепцията за съгласие сред народите. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР