Младежите на Габрово изпратиха послание за мир до целия свят,

...
Младежите на Габрово изпратиха послание за мир до целия свят,
Коментари Харесай

Младежите на Габрово изпратиха на света послание за мир

Младежите на Габрово изпратиха обръщение за мир до целия свят, като образуваха голям бял гълъб от хо́ра на площад „ Възраждане “ в града. Близо 300 души се включиха в самодейността, проведена от Младежки център Габрово – измежду тях бяха учебни заведения, спортни клубове, читалища, жители. С първичното изрисуване на фигурата на гълъба се заеха художниците Евгени Недев и Деян Боев, а на финала 100 и двадесет живи гълъба полетяха от площада – поддръжка от Клуб за спортни гълъби „ Чардафон – Орловец “.

„ Събитието ни е предизвикано от войната в Украйна, само че няма за цел да застане на нечия страна “, споделят младежите. „ То желае по един хубав и миролюбив метод да каже на света, че военни спорове са неприемливи през днешния ден. Навсякъде! Те не са метод за решение на разногласия, от тях страдат всички и няма спечелили, всички са губещи. Щастливи сме, че толкоз доста хора откликнаха на концепцията ни и се включиха в изпълването на белия гълъб с живот. Дори до момента в който рисувахме контурите на гълъба сутринта, минувачите спираха и показваха поддръжката си, някои даже се включиха в рисуването. “

Белият гълъб е международният знак на мира, само че денят на събитието носи още символика – 25 март е и Благовещение. На днешната дата съгласно Библията Архангел Гавраил донася на Дева Мария богатствата новина, че тя ще роди Спасителя на човечеството.

Младежите са уверени, че посланието им ще бъде чуто, тъй като е откровено и чисто.

Повече фотоси и видео от събитието можете да видите във фейсбук профила на

Снимка: Радослав Първанов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР