Младежите и девойките от националния отбор по карате киокушин на

...
Младежите и девойките от националния отбор по карате киокушин на
Коментари Харесай

Шампионска титла и 11 медала от Европейското по киокушин

Младежите и девойките от националния тим по карате киокушин на Българската карате киокушин федерация (БККФ) завоюваха 1 шампионска купа и общо 11 медала от Европейското състезание по бойното изкуство, което се организира в Калининград.
Бойците ни се състезаваха против участници от 10 страни и извоюваха за България един златен, четири сребърни и шест бронзови медала.

Български състезатели преобладаваха напълно в категорията за младежи 16-17 години, + 80 кг. Александър Алексиев и Васил Димитров се изправиха на край, като Васил завоюва шампионската купа, а Александър сграбчи среброто. Бронзът в същата категория отиде при Иван Попов от тима на БККФ.

Мария Чепилова, Пламена Якимова и Тереза Давидова завоюваха също сребърни медали, а бронз сграбчиха Никол Харизанова, Никола Кючуков, Миглен Димитров, Мартин Гечев и Николай Емилов.

Днес предстоят още вълнуващи срещи в Русия - на татамитата ще се изправят състезатели в категории мъже и дами. Общо 13 наши състезатели ще се борят за медали. Заедно с националите ни са и треньорите Живко Андреев, Христо Христов, Захари Дамянов, Петър Мартинов и Станислава Бойчева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР