Младежи вилняха в шведския град Гьотеборг и малки населени места

...
Младежи вилняха в шведския град Гьотеборг и малки населени места
Коментари Харесай

Младежи вилняха в шведския град Гьотеборг

Младежи вилняха в шведския град Гьотеборг и дребни обитаеми места през тази нощ, подпалвайки коли. Премиерът на Швеция Стефан Льовен съобщи, че наподобява офанзивите са били проведени , осведоми " Ройтерс ".

В Швеция е регистриран растеж на насилието в регионите с висока безработица и други обществени проблеми. Вчерашните вълнения припомнят за размириците в столицата Стокхолм през 2013 година, въпреки че на този стадий не е ясно кой стои зад случилото се в понеделник вечерта.

 Снимка 373180

Нарастващото неодобрение против осъществяваните от банди закононарушения и насилието са съществена тематика в акцията преди националните избори през идващия месец.

Полицията осведоми, че до 100 автомобилa са били подпалени и са били обект на вандалски акт във втория по величина град в Швеция и други обитаеми места. Властите не оповестиха кой може да стои зад закононарушението, като единствено потвърдиха, че са забъркани банди с младежи, само че не е ясно какъв брой души са взели участие във вандалския акт.

В същото време няколко коли са изгорени през нощта в Стокхолм.

" Изглежда доста проведено, съвсем като военна интервенция ", сподели шведският министър-председател в изявление за локално радио.

" Обществото постоянно е готово да реагира твърдо против подобен вид неща ", добави Льовен.

 Снимка 373181
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР