Младежи се събраха пред Народното събрание и поискаха декриминализация на

...
Младежи се събраха пред Народното събрание и поискаха декриминализация на
Коментари Харесай

Демонстрация пред парламента за легализиране на марихуаната

Младежи се събраха пред Народното събрание и желаеха декриминализация на притежаването и развъждането на марихуана за персонални цели. Според тях, би трябвало са нужни промени в законодателството, които да облекчат режима за здравната марихуана, а носенето на минимални количества повече да е закононарушение. На демонстрацията полицията арестува трима за приложимост на наркотични субстанции.

София

Точно в 16:20 часа пред постройката на Народното събрание десетки възпламениха цигари с марихуана. Полицията беше известена за демонстрацията и по тази причина арестува единствено трима младежи, които бяха отвън периметъра на митинга. Според уредниците България има едни от най-строгите закони, свързани с използването на марихуана.
Димитър Карагегов, създател на " Либерти 420 ": Навсякъде на Запад от България, като се изключи Сърбия и Словакия, всяка една страна има доста по-либерално законодателство към тревата. Дори Русия и Украйна са декриминализирали до 6 грама за персонална приложимост.
Според протестиращите ресурсът, който полицията употребява, с цел да преследва употребяващите марихуана, може да се употребява за нещо по-полезно.

Димитър Карагегов, създател на " Либерти 420 ": На всеки кръговиден час младеж попада в ареста поради трева и това отваря огромен обществен проблем и тези хора нямат различен избор с изключение на да емигрират. Джонатан: Буквално можеш да пушиш марихуана за здраве и по нови статисти даже имаш по-малка възможност да получиш рак. Докато алкохола, който е изцяло законен убива, цигарите убиват.
Първата стъпка към омекотен режим у нас би трябвало да е легализирането на здравната марихуана, безапелационни бяха протестиращите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР