Младежи с ментални затруднения и увреждания от Варна показаха уменията

...
Младежи с ментални затруднения и увреждания от Варна показаха уменията
Коментари Харесай

Младежи с ментални затруднения се учат да се справят в трудова среда

Младежи с ментални усложнения и увреждания от Варна демонстрираха уменията си да се оправят в трудова среда. Повече от година и половина, благодарение на Сдружение " Няма невъзможни неща ", те се учат да работят като помощник-готвачи, озеленители и офис сътрудници. Как тези умения ще им оказват помощ да си намерят работа, вижте.

Варна

След 18 месеца образование Росица Ангелова е подготвена да сбъдне фантазията си да работи като механически секретар.
Росица Ангелова: Винаги съм желала да знам какво работи един човек с тази специалност. Посещаването на разнообразни институции, заплащането на сметки, доставките на документи до счетоводство. Мога да кажа,че съм меко казано на седмото небе,че работя тази работа.
Тодор Стойчев и Красимир Михалев към този момент имат знанията и сръчността да работят в същинска кухня.
Тодор Стойчев:Правя сега сок, апетитен сок, салата върша. Красимир Михалев: Като ядене джолани, с две чаши вино водни, с лук, гъби.
Сега Росица и нейните другари демонстрират своите благоприятни условия единствено в границите на общественото дружество на сдружението, само че имат вяра че наученото в тренинг центъра ще им помогне за намиране на действителна работа.
Диана Настева-председател на съдружие " Няма невъзможни неща ", Варна: Следващата стъпка е да ги наемат на свободния пазар компании, да станат техни чиновници
Новите умения на младежите ще бъдат показани през идващите два месеца на фирми-партньори, с които сдружението работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР