Младежи от Центъра за настаняване от семеен тип във Варна

...
Младежи от Центъра за настаняване от семеен тип във Варна
Коментари Харесай

Младежи от социален център изработват уникални чанти от стари дрехи

Младежи от Центъра за настаняване от фамилен вид във Варна в свободното си време създават неповторими чанти от остарели дънки и непотребни платове. 20 от тях към този момент са продадени, а събраните пари децата употребяват за празнуване на рождените си дни, за транспортни разноски и такси за спорт. Идеята за изработването на чантите е на създателката на варненската доброволческа организация " Делфините " Анета Попхлебарова, която оказва помощ на младежите.

Варна

Импровизираната работилница бързо намира съидейници, които подаряват две шевни машини. В изработването на чантите младежите от центъра оказват помощ с каквото могат. Едни изрязват приложения, други работят с шевните машини.
Георги Константинов: Научих се да шия и нашата госпожа ни научи да вършим чанти.

Георги Лидиев: Занапред като изляза, може би, с нещо ще мога да си оказа помощ с тези неща, които съм научил тука.
Изработването на чантите доставя наслаждение на младежите и им основава трудови привички.
Веселина Дамбова - помощник-възпитател: Тази активност ще им бъде потребна един ден, даже да си намерят работа.
20 от неповторимите произведения към този момент са продадени. И въпреки че издръжката на децата е изцяло обезпечена, със извоюваните пари младежите могат да си разрешат повече.
Дияна Дянкова - шеф на Центъра за настаняване от фамилен вид " Изгрев " -Варна: Да честваме рождени дни или да ги употребяваме за билети за рейса. Дай Боже да спечелим и повече, с цел да имаме и по-смели стремежи и фантазии.
Младите бизнесмени към този момент имат смели фантазии.
Васил Василев: Ще е добре, в случай че всички деца отидем на лагер, някъде да се позабавляваме с всички от личния състав тука.
Сега младежите и техните възпитатели търсят пространство, където да оферират направените с доста предпочитание и въображение чанти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР